Shell en PGGM onderzoeken mogelijke overname Eneco

Eneco-aandelen-worden-geveildShell en Pensioenfonds PGGM onderzoeken mogelijke overname Eneco. Beide bedrijven hebben dit in een brief kenbaar gemaakt. Eind 2018 werd er aangekondigd dat de aandelen van Eneco geveild zullen worden. De zittende aandeelhouders kunnen beslissen wie de aandelen koopt. De 53 gemeenten die allen aandeelhouders zijn vinden het belangrijk dat Eneco vooral groen blijft.

Koers van Eneco blijft behouden

Shell en PGGM hebben aangegeven de huidige koers van Eneco voort te willen zetten. PGGM belegt in duurzame energieprojecten en Shell wil haar duurzame footprint vergroten. PGGM is tevens grootaandeelhouder in Ennatuurlijk, dit hebben zij overgenomen van Essent. En is een warmtenetwerk. Eneco levert zelf ook stads en bodemwarmte in de regio Zuid-Holland.

Shell groothandelaar in groene stroom in de VS

In de Verenigde Staten handelt Shell al in groene stroom op grote schaal. Voor de aandeelhouders kan de verkoop een slordige 3 miljard opbrengen. Het duurzame beleid bij Eneco kan versterkt worden met de overname. Vooral omdat beide bedrijven genoeg financiële middelen ervoor hebben.

Eneco in België

Eneco werd in 1995 opgericht en telt tegenwoordig 3500 medewerkers. Verder hebben zij een klantenbestand van ongeveer 2.8 miljoen klanten. Dit aantal is dankzij een aantal overnames zoals  Oxxio, Eon, Eni en Dong Energy. In België leveren zij ook groene elektriciteit en aardgas. Dit jaar zal ook Windpark Norther in bedrijf gaan waarvan Eneco samen met nog twee partijen eigenaar van is.

In Nederland kan de consument kiezen voor 100% groene stroom van Eneco. De keuze ligt dan in windenergie of zonne-energie. Logisch dus dat grote partijen interesse hebben voor dit grote energiebedrijf. De grootste aandeelhouder momenteel is de gemeente Rotterdam gevolgd door de gemeente Den Haag.

Eneco tarieven voordelig?

Welk bedrijf of bedrijven Eneco ook zullen overnemen. Voor bestaande klanten veranderd er niets. Ook kunt u zich als nieuwe klant ook gewoon aanmelden. Of Eneco naar voren komt als één van de goedkoopste wijst een energievergelijking uit. Benieuwd of Eneco voordelige tarieven heeft op uw adres? Begin dan nu met energie vergelijken en bekijk het snel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo