Siemens gaat windparken in Egypte bouwen van 2 gigawatt

egypte-zonnepanelen

Geen zonneparken wat je zou verwachten in een zonnig land zoals Egypte maar windmolens gaat het Duitse Siemens bouwen in het land. De windparken zullen een productie capaciteit hebben van 2 gigawatt aan windenergie.

12 grote windparken te bouwen

Het Duitse concern heeft een overeenkomst gesloten met Egypte van ruim 9 mrd dollar om de levering te verzorgen van windturbines. De windturbines zullen geplaatst worden in 12 windparken. Daarvoor zal er ook een productiefabriek in Egypte komen dit is een onderdeel van de gesloten overeenkomst.

Windenergie levert hogere opbrengst in woestijn

Ook al is Egypte voldoende zonrijk toch vond Siemens het beter om windparken te gaan bouwen in plaats van zonnepanelen. Het gebied waar de windparken zullen komen bied voldoende windsnelheden en dankzij de hoogte van de turbines zal woestijnstof ook minder een probleem zijn, zonnepanelen hebben hier wel last van dus worden zij regelmatig gereinigd om de zonnestroom opbrengst niet in gevaar te brengen.

Te hoge temperaturen nadelig voor zonnepanelen

Bijkomende nadeel van zonnepanelen in de woestijn is ook dat wanneer de temperatuur stijgt dat de zonnestroom opbrengst ook daalt. De opbrengst van windenergie in dat geval zal meer zijn en de meest voordelige hernieuwbare energiebron in Egypte.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken