Slimme koelkast

Een slimme meter, een slimme thermostaat en dan nu een slimme koelkast. Eigenlijk betekent het gewoon een koelkast die uitgebreide technologie heeft en valt onder domotica. Domotica is niets meer dan uw huis automatiseren. En dat kan de slimme koelkast ook met uw boodschappen. De slimme koelkast is verbonden met het internet. En kan daardoor de hamster aanbiedingen van Albert Heijn raadplegen of van welke supermarkt dan ook.

Hoe handig is de slimme koelkast

Maar dat is natuurlijk niet alles, de koelkast is qua temperatuur in te stellen bijvoorbeeld. Zodat u niet te maken krijgt met etenswaren die kunnen bederven. De slimme koelkast is ook voorzien van camera’s. Op die manier kunt u kijken wat zich nog in de koelkast bevind. Vooral handig als u op dat moment zelf in de Albert Heijn bent, zo checkt u welke boodschappen er moeten komen.

Energieverbruik zal hoger zijn

Het zijn over het algemeen grote koelkasten dus het energieverbruik zal er ook naar zijn. Ondanks het feit dat de koelkast slim is. De slimme koelkast is ook prijzig. Denk hierbij aan een startprijs vanaf €2500. Zo zijn er koelkasten met en zonder scherm. Voor een koelkast zonder scherm betaalt u iets minder. Er is wel enige kritiek op de slimme koelkast, want deze is immers verbonden met het internet. Dat houdt dus in dat een slimme koelkast gehackt kan worden. Elk slim apparaat dat verbonden is met internet kan gehackt worden. Daarmee maken we het hackers dus alleen maar makkelijker.

Toch besparen?

Als men met een slimme koelkast energie zou willen besparen. Dan zou men de deuren niet vaak moeten openen. En dus gebruik maken van de camera’s die erin zitten. Maar dat is een gewoonte die zou moeten worden afgeleerd. Toch kan het in de verre toekomst makkelijk blijken. Zo bevind zich in de deur van de koelkast een touchscreen, daarop kunt u uw eigen boodschappenlijst noteren. Vanaf uw smartphone kunt u deze dan bekijken.

Slimme koelkast is nog ver weg voor de meeste huishoudens

Het zal nog even duren voordat wij massaal gebruik gaan maken van een dergelijke koelkast. Wel zijn de huidige modellen koelkasten een stuk zuiniger. Het overwegen waard dus om aan te schaffen. Daarmee kunt u uw energieverbruik verlagen. Het verlagen van uw energieverbruik kan op verscheidene manieren. Minder energie verbruiken en overstappen. Zelf uw energiecontract opzeggen hoeft namelijk niet. Dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u. Start maar eens met energie vergelijken en neem direct de proef op de som!

Power.nl
Logo