Smart boiler

smart boilerEen smart boiler is zoals de naam al doet vermoeden een boiler die zelflerend is. Deze type boiler kan aanleren wanneer er warm water nodig is en wanneer niet. Dat betekent dat er continue warm water voorradig kan zijn. De traditionele boiler daarentegen verwarmd constant het water. De temperatuur zal rond de 85 graden liggen. Een smart boiler zal geen water verwarmen als dit niet nodig is.

Smart boiler bespaart tot 10% stroom

Het schijnt dat een zelflerende boiler efficiënter werkt. Zo kan er tot 10% stroom bespaard worden. Het water dat zich in deze boiler bevind heeft een lagere temperatuur dan de standaard 85 graden. Sensoren in de energiezuinige boiler kunnen het energie en waterverbruik meten. Daarop wordt uw dagelijkse verbruik gemeten en kan zich daarop aanpassen. Het blijkt dat de smart boiler het best werkt bij vaste dagelijkse rituelen. Dus als men elke dag op dezelfde tijden doucht dan leert de boiler dat aan. Ook wanneer men op verschillende tijden doucht wordt overigens aangeleerd.

Derden hebben geen inzicht in uw gegevens

Waar men bang is voor de privacy bij een slimme meter, is dat bij de slimme/smart boiler niet nodig. Want derden hebben geen inzicht over dit verbruik. Zelf kunt u middels een app uw verbruikt bijhouden. En krijgt u dankzij de app tips om energiezuiniger met uw verbruik om te gaan. Wat vooral handig is is dat u de boiler kunt instellen als u op vakantie gaat. Dan stopt de boiler tijdelijk met het meten. Stelt u niets in maar gaat u wel op vakantie? Dan zal de slimme boiler u op de hoogte brengen dat het verbruik af is genomen. De slimme techniek kan ook uitgezet worden dan fungeert hij als een normale boiler.

All-electric wonen in de toekomst

Dit type boiler kan ideaal zijn in een all-electric woning. Dat is waar we over twintig jaar zullen zijn. Geen aardgas meer maar puur alles op elektrisch en duurzame energie. Vanaf €450 schaft u al een smart boiler aan. Doe gedegen onderzoek naar verschillende types. Ook kunt u een aantal offertes opvragen. Zo krijgt u een inzicht in wat er allemaal mogelijk is. Een zonneboiler kan ook een optie zijn, dan wordt er door middel van zonlicht verwarmd. De ouderwetse gasboiler zal gezien de afname van gas gaan verdwijnen.

 

Power.nl
Logo