Sneeuw op uw zonnepanelen: wat nu?

sneeuw op uw zonnepanelenIn de afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd in Nederland. De straten zijn helemaal witgekleurd en dat ziet er natuurlijk erg leuk uit. Een nadeel is wel dat het nogal koud is buiten én dat er mogelijk sneeuw op uw zonnepanelen ligt. Werkt het dan nog wel naar behoren? En wat kunt u doen tegen sneeuw op uw zonnepanelen? U leest het in dit artikel.

Energie opwekken gedurende de wintermaanden

In de wintermaanden kunt u ook prima energie opwekken. Het rendement is misschien wel lager dan gedurende de zomermaanden, omdat de zon simpelweg minder vaak schijnt. Op de momenten dat de zon schijnt, schijnt deze ook nog eens minder fel dan in de zomer. Het is een fabel dat zonnepanelen helemaal niets opwekken. Ligt er dus sneeuw op uw zonnepanelen? Dan is het belangrijk dat dit verwijderd wordt.

Sneeuw op uw zonnepanelen

Onder de sneeuwval kan het natuurlijk voorkomen dat er sneeuw op uw zonnepanelen ligt. Indien de panelen volledig bedekt zijn door de sneeuw, betekent dit dat er geen energie opgewekt wordt. Zodra het weer zonnig wordt, zal de sneeuw waarschijnlijk wel snel van uw zonnepanelen afgaan. Is dat niet het geval? Dan is het belangrijk dat u de sneeuw weghaalt. Het is echter ontzettend belangrijk dat u dit voorzichtig doet.

Hoe kunt u uw zonnepanelen sneeuwvrij maken?

U kunt natuurlijk zelf het dak betreden om uw zonnepanelen zodoende sneeuwvrij te krijgen. Houd er echter rekening mee dat vrij glad kan zijn gedurende de wintermaanden. Daarom is het belangrijk dat u goed uitkijkt en de juiste kleding en schoenen aantrekt. Eventueel kunt u ook een bedrijf inhuren die uw zonnepanelen reinigt.

Nu u hier toch bent…

Sneeuw op uw zonnepanelen is natuurlijk nooit fijn, maar nu u hier toch bent: wellicht wordt het tijd om een energievergelijking te maken. U kunt eenvoudig energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze data staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo