SolarCoin

solarcoins

De Solarcoin is een virtuele munt net als de bitcoin. Deze virtuele munt is sinds januari 2014 op de markt. Met de SolarCoin kan er geïnvesteerd worden in duurzame energie. De munt werkt op een vergelijkbare manier zoals de bitcoin en is gekoppeld aan eenheden van zonne-energie. Één SolarCoin kan worden ingewisseld voor 1 megawatt uur zonne-energie. Iedere eenheid staat tevens ook gelijk aan €1800,00 besparing van CO2 uitstoot.

Virtueel betalen voor zonne-energie

De virtuele munt word niet fysiek gedrukt maar is virtueel. Door een netwerk van computers wereldwijd word er onderling geconcurreerd en gehandeld. De SolarCoin zal een klein percentage innemen waar het mining betreft, minder dus dan de bitcoin en energiezuiniger. Oprichter Nick Gogerty hoopt met zijn uitvinding energieproducenten te prikkelen om meer in zonne-energie te gaan investeren.

SolarCoin eerst alleen te gebruiken in de VS

De SolarCoin word vooralsnog eerst gebruikt door Amerikaanse zonne-energieproducenten, maar Gogerty wil de munt ook in andere landen zoals Duitsland en Engeland hebben.

Sinds de komst van de bitcoin zijn er ook andere virtuele munten ontstaan, zoals de WindCoin, BioMassCoin en de GeoThermalCoin. De elektronische valuta is enorm populair geworden, en word zelfs al gebruikt om online te betalen, voorbeeld hiervan is thuisbezorgd.nl.

Power.nl
Logo