Somberheid over 14% duurzame energie in 2020

windmolenopland

Dagblad Trouw schrijft vandaag dat er somberheid heerst over het Energieakkoord en het behalen van de percentages in duurzame energie.

Het realiseren van de duurzame projecten zoals in windenergie en zonne-energie gaat moeizaam. Als deze trend zich zo voortzet blijft Nederland steken op een 12,5% in 2020. Zo zou het verloop van het realiseren van extra windparken ook moeizaam verlopen, het aantal beoogde locatie’s zijn nog steeds niet toegewezen. Dit heeft mede te maken met tegenstanders van windparken in bewoonde gebieden. Om het probleem enigzins op te lossen en mensen tegemoet te komen worden er vergoedingen betaald aan deze groep mensen.

Een jaar terug toen het Energieakkoord werd opgericht was er nog veel positiviteit over het aantal beoogde banen die zouden vrijkomen maar hier is nog niks van gekomen. Ook de subsidie regeling die verstrekt word vind weinig doorgang, het aantal leningen dit jaar staat op 313 en het totaalbedrag van 3,6 mln is maar 1% die verstrekt word uit de subsidiepot. Men loopt tegen ingewikkelde wetten en regelingen aan. Over twee jaar word het Energieakkoord opnieuw bekeken en tot die tijd probeert het kabinet gematigd positief te blijven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken