Spaans bedrijf ontwikkelt windmolen zonder windbladen

spaansewindmolen

Een bedrijf uit Spanje heeft een windmolen ontwikkelt zonder windbladen. De wiekloze windmolen is 10 meter hoog en maakt gebruik van vorticiteit. Hier word gebruik gemaakt van trillingen die omgezet worden in stroom. De huidige windmolens maken gebruik van kinetische energie.

Ingenieus idee na instorting

Het bedrijf kwam op het idee als gevolg van een brug die 75 jaar terug ingestort is in de Verenigde Staten. De instorting kwam doordat de brug enorm begon te schommelen en uiteindelijk instortte. Wanneer er wervelwinden rondom het nieuwe prototype windmolen ontstaan is hier sprake van vorticiteit. De windmolen zal gaan bewegen en de energie die omgezet word in stroom word opgevangen.

Onderhoud en productie een stuk lager in prijs

Het prototype zorgt ook voor lage productiekosten en het onderhoud is ook goedkoper. Zo kan de windmolen 40% aan windenergie opslaan. In vergelijking met de huidige windmolens produceren ze wel 30% minder maar neemt weinig ruimte in en veroorzaakt minder kabaal.

Model geschikt voor arme landen

Volgend jaar wil het bedrijf een verkoopmodel op de markt brengen. De windmolen zal 12 meter hoog zijn en kan in economisch arme gebieden geplaatst worden waar het elektriciteitsnetwerk niet voldoende capaciteit heeft. Over 3 jaar willen ze een groot industrieële model gaan produceren en aan de man brengen. Deze kunnen dan op hoge gebouwen geplaatst worden.

Bron:GroeneCourant

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken