Spoedaanvraag energie: wanneer is dit nodig?

Stel je eens voor je: je gaat verhuizen, maar je hebt nog geen nieuw energiecontract afgesloten. Is een spoedaanvraag energie dan mogelijk? Vaak hoeft dat gelukkig niet. Het is niet de energieleverancier die zorgt voor energie in je woning, maar de netbeheerder. De netbeheerder sluit gelukkig niet zomaar stroom en gas in een woning. Toch is een spoedaanvraag energie in bepaalde gevallen wel nodig. Wanneer is dit zo? Je leest het in dit artikel.

Het juiste vergelijkingsmoment

Mag je je nieuwe woning dan eindelijk betrekken, maar loopt er nog een energiecontract op je huidige adres? Dan kun je deze gelukkig meeverhuizen. Heb je geen vast energiecontract meer? Dan is dit natuurlijk hét moment om een goede vergelijking te maken. Misschien is er wel een betere deal voor jou en als je een variabel energiecontract hebt, is dat vaak ook het geval. Vaste energietarieven zijn in de regel namelijk voordeliger. Energie vergelijken en overstappen is gelukkig erg eenvoudig. Een spoedaanvraag energie is in dit geval niet nodig. Binnen 14 dagen ontvang je de contractbevestiging en start de energieleverancier met de levering. Op de bevestiging staat ook een startdatum: vanaf dat moment wordt er gas en stroom geleverd.

Geen energie op je nieuwe woonadres?

Het komt bijna niet voor dat er geen energie is op je nieuwe woonadres. De netbeheerder levert dit namelijk en zij sluiten je gelukkig niet zomaar. Ook wanneer de oude bewoner de woning inmiddels al verlaten heeft, betekent dit dat vaak dat er nog wel een energieaansluiting is. Als je géén energiecontract hebt, maar je neemt wel stroom af dan wordt dit later wel bij jou in rekening gebracht. De energieleverancier rekent dit namelijk vooralsnog met jou af.

Als de woning echter voor een lange periode heeft leeggestaan, kan het wel voorkomen dat het adres afgesloten is van energie. Het is in dit geval raadzaam om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de netbeheerder uit jouw regio. Zij kunnen de woning wederom aansluiten op het net, zodat je weer gas en stroom kunt ontvangen.

Wanneer is een spoedaanvraag energie dan wél nodig?

Wellicht zal je je nu afvragen: wanneer is spoedaanvraag energie dan wel nodig? Als je netbeheerder jou een termijn stelt wanneer je je energiecontract geregeld moet hebben. Is dit binnen een zeer korte periode? Dan is een spoedaanvraag energie wel handig. Als de netbeheerder je afsluit, moet je ook weer heraansluitkosten betalen. Dat is vrij prijzig.

Extra kosten spoedaanvraag energie

Een spoedaanvraag energie kun je aanvragen bij een energieleverancier. Helaas heb je dan geen recht meer op exclusieve energie aanbiedingen. Dat heb je wel via onze energievergelijker! Heb je geen spoedaanvraag energie nodig? Dan kun je energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Overstappen en besparen kost slechts enkele minuten van je tijd en levert je veel voordeel op.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart