Staat Nevada verwikkelt in rechtszaak om meer zonnepanelen te mogen plaatsen

zonnecelpanelen

De toekomst van zonne-energie in de Amerikaanse staat Nevada staat op het spel. Advocaten, bedrijven en de zonne-energie sector zijn verwikkeld in een rechtszaak om te pleiten voor meer zonnepanelen.

Strijd om meer zonnepanelen op daken

De partijen willen meer zonnepanelen op de daken, en vinden het unfair dat consumenten niet de keuze hebben om zelf te bepalen om wel of niet zonnepanelen te mogen plaatsen. De staat van Nevada zorgt er daarmee ook voor dat duizenden banen in de zonnesector verloren gaan, wanneer zij de regelgeving niet aanpassen.

NV Energy vreest hogere elektriciteitsprijzen

Het Amerikaanse energiebedrijf NV energy zegt dat hoe meer zonne-energie er word geproduceerd hoe lager de elektriciteitskosten worden voor consumenten die geen zonnepanelen kunnen of willen installeren. Maar de staat Nevada heeft een limiet gesteld en die is eind volgende maand bereikt. Wanneer er na die datum niet meer zonnepanelen bijkomen is het voor huishoudens ook niet meer interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Laat staan het terugleveren van zijn geproduceerde zonne-energie aan het elektriciteitsnet.

Maar NV energy strijd ook op een ander vlak, want een consortium van casino’s en bedrijven willen de energieleverancier verlaten om zelf zonne-energie te gaan produceren. Het consortium vind dat zij meer betalen voor hun stroom dan omliggende bedrijven. Ook de komst van de Tesla batterij die consumenten zelf energie kunnen laten opslaan is een bedreiging voor NV energy.

Staats subsidie vervalt

De staat Nevada geeft bedrijven een teruggave in ruil voor het bouwen van elektriciteitscentrales, stroomleidingen en distributienetwerken. Het percentage ligt op 8% wat de staat daarvoor geeft. Met het wegvallen van de subsidie’s zal het inkomen van de energieleverancier enorm teruglopen. Wanneer bedrijven hun eigen energie willen produceren moeten zij betalen om op te stappen. De staat vind dat niet meer dan logisch want de kosten voor het elektriciteitsnetwerk moeten ook betaalt worden.

Bron:USAToday

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken