Stads- en blokverwarming in 2015 goedkoper

stads- en blokverwarmingDe energieprijzen gaan in 2015 bij de meeste energiebedrijven omlaag. Hierdoor zullen veel huishoudens besparen op hun energiekosten. Helaas gelden de lagere energieprijzen in 2015 niet voor mensen met stads- en blokverwarming. Deze mensen kunnen niet overstappen waardoor ze ook geen voordeel kunnen krijgen bij een goedkopere energieleverancier. Dat gaat in 2015 veranderen. De Autoriteit Consument en Markt heeft namelijk de maximumtarieven voor stads- en blokverwarming verlaagd.

Autoriteit Consument en Markt (ACM)

De ACM stelt jaarlijks de maximumtarieven vast voor warmte. Dit de ACM om mensen te beschermen tegen onredelijke tarieven. Omdat mensen met stads- of blokverwarming niet kunnen overstappen zijn de maximumtarieven hiervoor verlaagd. Particulieren en bedrijven die gebruik maken van stads- of blokverwarming in 2015 minder betalen voor de geleverde warmte

De maximumtarieven voor 2015

De maximumprijs die particulieren betalen voor warmte bedraagt in 2015 281,78 euro. Per verbruikte Gigajoule komt daar 22,64 euro bovenop. Het meettarief voor 2015 is vastgesteld op 24,78 euro en de eenmalige aansluitbijdrage is vastgesteld op 928,01 euro. Dit geldt voor alle nieuwe aansluitingen tot 25 meter op een bestaand warmtenet. Als de aansluiting hoger is dan 25 meter komt er bovenop het tarief 32,51 euro per meter bij.

Energie vergelijken

U kunt nu al nagaan bij welke energiemaatschappij u het meest kunt besparen. Daar te beginnen met energie vergelijken en een berekening te maken van alle energieprijzen kunt u snel en simpel zien welke energieleverancier voor uw situatie de goedkoopste is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo