Stap jij ieder jaar over van energieleverancier

Stap jij ieder jaar over van energieleverancier?

Veel mensen zijn tevreden over hun huidige energieleverancier en stappen om die reden niet over. Stap jij ieder jaar over van energieleverancier? Dat kan erg verstandig zijn. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Veel mensen stappen (nog) niet over

Veel huishoudens stappen niet over van energieleverancier. Dat is ook logisch te verklaren: waarom zal je iets wijzigen als het goed is? Je bent nu tevreden over je huidige energiemaatschappij en je houdt de dingen graag zoals ze zijn. Toch kan het erg verstandig zijn om eens over te stappen van stroomleverancier. Daar zijn meerdere redenen voor.

Welke huishoudens stappen het minst vaak over?

Ongeveer de helft van de twintigers kiezen ervoor om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Echter kiezen zestigers en zeventigers er doorgaans voor om trouw te blijven aan hun huidige energieleverancier. Slechts een derde van deze doelgroep stapt jaarlijks over. Mogelijk is dat ook de onbekendheid binnen deze doelgroep. Immers zijn zij er niet altijd van op de hoogte dat je zo gemakkelijk kunt overstappen.

Waarom stappen mensen niet over?

Sommige mensen stappen simpelweg niet over omdat het ‘goed zit’ bij hun huidige energieleverancier. Echter zijn er ook nog andere redenen waarom mensen niet overstappen. Zo zou overstappen ontzettend lastig zijn of kun je een aantal dagen zonder stroom komen te zitten. Gelukkig kloppen deze horrorverhalen niet en kun je gemakkelijk, én met een gerust hart, online overstappen.

Hoeveel kun je besparen?

In juni 2018 maakte de Autoriteit Consument & Markt bekend dat je tot bijna 400 euro op jaarbasis kunt besparen als je overstapt van energieleverancier. Dat is natuurlijk bijzonder veel geld. Energie vergelijken is ook steeds gemakkelijker geworden. Dat kan namelijk gemakkelijk via ons handige vergelijkingssysteem. Circa een kwart van de huishoudens is nog nooit overgestapt, dus grijp daarom nu je kans én bespaar ook. Maak vandaag nog gebruik van onze handige energievergelijker.

Volgens de ACM zorgt overstappen niet alleen voor scherpere prijzen, maar ook zijn energieleveranciers continu bezig met het verbeteren van hun dienstverlening. Dat is een win-winsituatie!

Een reactie plaatsen