Stapt u over nu de energiekosten zo hoog zijn?

stapt u over nu de energiekosten zo hoog zijnStapt u over nu de energiekosten zo hoog zijn? 2019 is voor alle huishoudens een veel duurder jaar dan 2018. De kosten voor energie en gas zijn flink omhoog gegaan. Dat leidt de laatste weken tot flink meer overstappers. De meesten zijn geschrokken van de verhoogde voorschotnota. Deze liegt er niet om, en is gemiddeld €25 per maand duurder. De hoogte kan verschillen omdat elke woning maar ook verbruik anders is. Degene die in een vrijstaande woning woont zal meer betalen dan iemand in een rijtjeswoning.

Hoe goed is de woning geïsoleerd?

En natuurlijk hangt het ook af van de mate waarin de woning geïsoleerd is. Oude woningen zijn vaak minder goed geïsoleerd. En dan moet men meer stoken om het echt warm te krijgen. In dat geval kunt u gaan kijken naar manieren om uw woning beter te isoleren. Want isoleren helpt echt om uw energieverbruik te verlagen. Vraag zoveel mogelijk offertes op. Want isoleren is divers en kan een duur grapje zijn. Alleen al het isoleren van uw dak kan een paar duizend euro kosten. Het isoleren van een tussenwoning levert een investering op van circa €9000. Dan spreken we hier van dak, vloer, muurisolatie en HR++ glas.

Subsidie voor een zuinig huis

Over het algemeen zijn de meeste woningen redelijk geïsoleerd. Echt alles isoleren van boven naar beneden is dus kostbaar. U kunt het ook stapsgewijs aanpakken natuurlijk. Aangezien warmte omhoog stijgt kunt u het eerste beginnen met uw dak. En is er ook subsidie beschikbaar voor isolatie. Op energiebesparendoejenu.nl kunt u ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Daarbij laten ze ook zien hoeveel subsidie er verstrekt wordt.

Besparen en de jaarafrekening verlagen

Is isolatie niet aan de orde maar wilt u wel zoveel mogelijk besparen? Dan is het doorgaans gewoon zo dat u bespaart op uw verbruik. Minder energie en gas door zoveel mogelijk te bezuinigen. Uw jaarafrekening vaart daar wel bij. En u krijgt geen hoge eindafrekeningen meer. Het klinkt als een elpee die continue wordt afgespeeld maar zet die thermostaat lager! Het liefst een graad of 2. We gedijen echt wel met 20 graden in huis. En bekijk ook hoe lang de verwarming aan staat per dag. Stel dit zo lang mogelijk uit. En zet de verwarming ook tijdig uit. Dit scheelt kubieke meters van dat dure aardgas.

Verbeterpunten in huis om te besparen

U kunt thuis veel punten verbeteren. Simpel ook nog. Radiatorfolie plaatsen aan de achterkant van de radiator. Of tochtstrips langs de ramen. Een brievenbus borstel van €5 zorgt er bijvoorbeeld dat er geen wind naar binnen waait. Een waterbesparende douchekop kost ook niet veel, en u bespaart daarmee weer liters water. Zoals u ziet kunt u met simpele toepassingen uw verbruik verlagen. Is het koud buiten? Beteugel uw neiging om de verwarming hoger te zetten. Dat dikke vest zorgt voor extra warmte. Zet de pantoffels klaar en stap erin wanneer het echt kouder wordt.

Dure energie in 2019

Energie is duurder geworden en de nadruk ligt op de gasprijzen. Daar betalen we echt veel meer voor dan een paar jaar terug. In vergelijking met 2018 betalen we meer dan 10 cent extra per kubieke meter voor gas. De prijzen variëren per energieleverancier. De ene vraagt 70 cent per m3 en de andere zelfs 78 cent per m3. De ontwikkeling van de gasprijzen resulteert dus in een duurdere gasrekening voor 2019. Als het even kan maak dan een energievergelijking, ook als u nog niet kunt overstappen. U blijft dan op de hoogte van de actuele prijzen en wijzigingen.

Dure energie versus goedkope (groene) energie

Geen zin meer in dure energie? Stap dan echt ieder jaar over naar een andere energieleverancier. Er zijn enorm veel verschillen in de prijzen. Goedkope energie wordt er geboden maar ook dure energie. Wees daarom slim en kies voor de goedkoopste energiedeal. Leg het energiecontract vervolgens vast voor 12 maanden. Deze vliegen in de regel voorbij en u kunt erna weer opnieuw overstappen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo