Steeds meer energieleveranciers bieden windenergie aan

duurzame energie regeling

Uit een rapport van WISE is gebleken dat er steeds meer energieleveranciers bijkomen die windenergie aanbieden. Ook worden er steeds minder zogenoemde garantie’s van oorsprong (Groencertificaat) geboden.

Garantie voor groene energie

De garantie’s van oorsprong werden in het verleden ingevoerd om de herkomst van de groene stroom aan te tonen. Het garantiebewijs toonde aan dat het productie uit windenergie, waterkracht energie, zonne-energie of biomassa was.

Energieleveranciers aanbod in zonne-energie ook gestegen

Ook het leveren van zonne-energie is gestegen onder energieleveranciers. Momenteel zijn Greenchoice, Noordelijk Lokaal Duurzaam, Pure Energie en Huismerk energie degenen die het meeste zonne-energie leveren.

Windenergie door meeste leveranciers geleverd

Windenergie word op dit moment voor bijna 100% geleverd door Anode Energie, DEunie, Fenor, Pure Energie, Huismerk Energie en Qurrent Energie. Ook energieleveranciers Essent en Nuon leveren windenergie voor een paar euro extra kan men gebruik maken van Windstroom. Nederland heeft windmolens verspreid over de provincie’s en wekt daarmee haar windenergie op. Desondanks word er ook windenergie geïmporteerd vanuit het buitenland omdat dit veel goedkoper is.

Energie vergelijken?

Wilt u energie vergelijken? dat kan! U kunt verschillende energie vormen vergelijken dit kan groene energie zijn maar ook grijze energie. Start daarom snel met de energievergelijking en bekijk welke energieleverancier het duurzaamst is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken