Steeds meer keuze voor consumenten in goedkope energiecontracten

energierekening vergelijkenVolgens een bericht op de ACM blijkt er steeds meer keuze te zijn in nieuwe energiecontracten voor consumenten. De steeds maar goedkoper wordende energieprijzen zorgen dan ook voor een record aan overstappers.

Groter aanbod zorgt voor meer concurrentie

Eerder schreven we al eens dat 15% van de Nederlandse huishoudens de overstap maakten in 2015. Dit jaar zet deze trend zich onverminderd voort. Nederlanders zitten dan ook boven het gemiddelde in Europa met 6% waar het overstappen aangaat. De ACM blijft daarom ook aangeven aan de consument om zijn energieprijzen bij één of meerdere concurrenten te vergelijken. Voor een optimale besparing doen zij er goed aan om alle energie aanbieders met elkaar te vergelijken. De gemiddelde besparing loopt dan ook op tot €400.

Ook verschillen vergelijken bij groene energiecontracten

De energieprijzen voor een groen energieproduct zijn stabiel en het marktaandeel lag vorig jaar zelfs op 64%. Er komen steeds meer groene energie aanbiedingen bij waaruit de consument kiezen kan. Ook is het verstandig goed te vergelijken bij groene energie want het verschil bij windenergie kan oplopen tot €133 per jaar. Men kan kiezen voor groene energie van buitenlandse boden of van Nederlandse bodem en ook valt er te kiezen voor verschillende looptijden in contract.

Energieprijzen de laatste jaren steeds goedkoper

Er zijn nog altijd genoeg consumenten die niet weten hoeveel ze kunnen besparen door een energievergelijking te maken. Of het nu een grote drempel of angst is toch kan het bedrag dat zij besparen op hun energiecontract een duwtje in de goede richting zijn. Om een voorbeeld te geven: In 2014 betaalde men per jaar gemiddeld €1782 voor zijn energierekening. Anno 2016 ligt dit bedrag meer dan honderd euro lager op €1661 per jaar. Profiteer van deze prijsdalingen en weet ook dat je ieder gewenst moment kunt overstappen naar een goedkopere energieleverancier mits de einddatum op je contract dit toelaat uiteraard.

Energie vergelijken levert honderden euro’s op op EnergieVergelijking.nl

Start daarom nu een prijsvergelijk energie op en bekijk hoeveel u besparen kan op uw energiecontract bij een andere energieleverancier. Vergelijken uit het complete aanbod van energieleveranciers zorgt voor een 100% objectieve energievergelijking en bespaar tot €400 op uw energiekosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken