Stroomprijzen 2018

Stroomprijzen 2018 gaan ze omlaag of omhoog? Er zijn natuurlijk verschillende stroomprijzen want gelukkig hanteren de energieleveranciers niet één en dezelfde prijs. Wat is de prognose van de toekomstige stroomprijzen? Ze zullen in ieder geval niet als een raket omhoog schieten. Andere kosten maken de energierekening duurder.

Wat doen de actuele stroomprijzen?

Door de stroomprijzen eens in de zoveel tijd in de gaten te houden kunt u rekening houden met een eventuele stijging of daling. Door vaak over te stappen verzekerd u zich van een goedkopere stroomprijs. Energieleveranciers vergelijken gebeurt altijd op vrijblijvende basis dus op die manier weet u waar u zijn moet voor de goedkoopste stroomprijzen.

Overstappen na een hoge eindafrekening?

Als een consument een gepeperde eindafrekening ontvangt van zijn energieleverancier dan is dit de reden om energiecontracten te gaan vergelijken. Eigenlijk moet u zich aanleren om de stroomprijzen in de gaten te houden. Want zo kunt u al een beetje verwachten wat de energieleveranciers voor u in petto hebben. De meeste energieleveranciers geven wel tijdig aan dat de stroomprijzen omlaag of omhoog gaan. U kunt dan gelijk beginnen met een energievergelijking.

Begin een energievergelijking en vindt de goedkoopste energie

Een energievergelijking toont namelijk waar u het goedkoopste energiecontract kunt afsluiten. Hiermee word er al een paar honderd euro op de energiekosten bespaard. En omdat er zoveel aanbod is in energiecontracten blijven de stroomprijzen nog redelijk goedkoop. Wanneer de vraag het aanbod zou overstijgen dan is de kans groot dat de prijzen duurder worden. Gelukkig is dat nog niet het geval. De vaste stroomprijzen zijn momenteel goedkoper dan de variabele stroomprijzen. Consumenten leggen hun energiecontract dan ook vast voor bijvoorbeeld 12 maanden.

Einde energiecontract? Start met energie vergelijken

Is de looptijd van het energiecontract verlopen? Dan word er gewoon weer opnieuw gestart met energie vergelijken. Op die manier profiteren de meeste huishoudens van de goedkoopste energie. De goedkoopste energieleverancier is degene met de beste energie aanbieding voor uw aansluiting. Het voelt altijd fijn wanneer u weet dat u weer een paar honderd euro bespaard heeft. Er kan ook gekozen worden voor de beste energieleverancier. Die word gekenmerkt door een groene stroomproduct of door een goed cijfer voor klantenservice of zijn inzet in een duurzame omgeving.

De beste energieleverancier met de groenste stroom?

Kortom u beslist welke energieleverancier de beste is qua stroomprijzen en product. Dit kan de beste groene energieleverancier zijn die lokaal energie opwekt. Het voordeel daarvan is dat u groene stroom geleverd krijgt en ook nog voor de goedkoopste prijs. De CO2 uitstoot word dan teruggedrongen en u heeft daar een positieve bijdrage aan geleverd hoe fijn is dat?

Power.nl
Logo