Stroom opwekken uit stro

logo stro

In Duitsland zijn onderzoekers van mening dat je uit het afvalproduct van stro duurzame energie kunt opwekken. Het onderzoek toonde aan dat er miljoenen huishoudens voorzien kunnen worden van groene stroom.

Afvalproduct van stro is eindproduct duurzame energie

Er word jaarlijks 3o miljoen ton aan stro geproduceerd, twee derde daarvan word voor de stallen en meststof gebruikt. Het overblijfsel van de de stro ligt rond de 8 tot 13 miljoen ton. Wanneer deze stro productie omgezet word in groene stroom kunnen daarmee 1,7 tot 2,8 mln huishoudens voorzien worden van stroom. Daarbij bied het verwarming voor 2,8 tot 4,5 mln  huishoudens.

Broeikasgassen verschillen

Deze vorm van produceren zorgt wel voor een uitstoot van broeikasgassen maar dat ligt lager dan bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Het verschil ligt 73% tot 92% lager dan wanneer fossiele brandstoffen verbrand worden. De onderzoekers vinden daarom dat het overgebleven stro moet worden gebruikt om groene stroom mee op te wekken.

Het zou milieuvriendelijker zijn om de stro te gebruiken in warmtecentrales en gecombineerde centrales die stroom en warmte opwekken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken