Stroomaansluiting aanvragen

Hoe vraagt u een stroomaansluiting aan? Deze vraagt u aan bij de netbeheerder. Om gebruik te mogen maken van stroom en gas, bent u verplicht zich aan te sluiten op het elektriciteitsnet. De netbeheerder is de enige die uw aansluiting mag aanleggen.

Overheid heeft vaste tarieven vastgelegd

De kosten voor het aanleggen van uw nieuwe aansluiting is vastgesteld door de overheid. Zoek contact met uw netbeheerder en geef daar aan dat u een nieuwe stroomaansluiting wilt aanvragen. Voorts is de netbeheerder verplicht u aan te sluiten binnen de termijn van 18 weken. Verstandig is om dit dan ook tijdig aan te vragen.

EAN Codeboek leert u wie uw netbeheerder is

Wanneer u niet weet wie uw netbeheerder is dan kunt u op de website EAN Codeboek uw postcode en huisnummer invoeren en u krijgt dan te zien wie aangewezen is in uw regio. Stel u krijgt verwarming van een warmtenet en u wilt toch een gasaansluiting aanvragen? Doe dit dan in samenspraak met uw netbeheerder, want zij hoeven u sinds 2011 niet meer verplicht aan te sluiten omdat er een warmtenet in uw wijk is aangesloten.U betaalt eenmalig een vast bedrag aan de netbeheerder voor de aansluiting, de hoogte hiervan kunt u opvragen bij uw netbeheerder.

Online aansluiting doorgeven

Het aanvragen van de aansluiting kunt u doen via aansluitingen.nl wanneer u woonachtig bent in regio Noord en Oost-Nederland. Bent u woonachtig in de regio Limburg en Noord-Brabant dan gaat u naar huisaansluitingen.nl.

Power.nl
Logo