Stroomdippen in Noord-Nederland veroorzaakt door ijzel op de bovenleidingen

stroomnet

In een groot gedeelte van Noord-Nederland zijn meldingen binnengekomen van huishoudens die te maken hadden met flikkerende verlichting. De oorzaak blijkt te liggen bij ijzel dat zich bevindt op de bovenleidingen van het hoogspanningsnet.

Treinverkeer naar Groningen ondervind problemen

Nu blijkt ook dat de treinen die richting Groningen zouden rijden stilstaan door middel van een stroomstoring. Door dat er ijzel op de hoogspanningskabels ligt zijn de kabels heen en weer gaan bewegen, in combinatie met een harde wind ontstaan hierdoor stroomdips. TenneT is hard bezig dit probleem te verhelpen. In 2005 heeft zich een zelfde soort situatie voorgedaan.

Stroomvoorziening zo snel mogelijk gestabiliseerd

TenneT heeft nu extra monteurs ingezet die de stroomvoorziening weer moeten gaan stabiliseren. TenneT benadrukt ook dat zodra de wind gaat liggen dat de stroomdips ook weer voorbij zijn. Er komen veel twitter berichten binnen van mensen woonachtig in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel die last hebben van de stroomdips.

De hoogspanningsbeheerder heeft zijn excuses geuit voor het ongemak en hoopt dit zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Voor meer updates over de stroomdips houd de twitter pagina van TenneT TSO in de gaten.

Bron:NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken