Technische bedrijven in de VS zorgen voor groei windenergie

dowchemical

Grote bedrijven zoals Facebook, Google, Microsoft en en Yahoo zorgen dat de vraag naar windenergie in de Verenigde Staten toeneemt. Deze conclusie’s kwamen voort uit het jaarverslag van het American Wind Energy Association.

Steeds meer bedrijven gaan voor de PPA

De AWEA stelt ook vast dat jaarlijks er steeds meer bedrijven bijkomen die een zogenoemde Power Purchase Agreement afsluiten. Deze overeenkomst word aangegaan voor een lange periode zonder dat een bedrijf daar een financieel risico aan heeft. Deze overeenkomst voor de afname van elektriciteit bied de verkoper van elektriciteit aanbod voor kopers. De meeste contracten duren tussen de 5 en 20 jaar.

Windenergie goedkoper dan grijze energie

Windenergie is daarom een geschikt project omdat de prijzen per kilowattuur laag zijn, en heeft het bedrijf daarnaast ook recht op aantrekkelijke belastingvoordelen. Wanneer een bedrijf een Power Purchase Agreement heeft, leggen zij daarmee ook de duurzaamheid van hun bedrijf vast voor een lange periode.

Technologische bedrijven stuwen vraag op

Vorig jaar was 23% van de nieuwe contracten afkomstig van het bedrijfsleven. Het grootste gedeelte kwam van technologische bedrijven. Ruim 65% werd toebedeeld aan de Amerikaanse nutsbedrijven, de overige 12% werd door onder andere universiteiten ingenomen. Het is momenteel populair om in windparken te investeren. Een bedrijf betaalt voor windenergie 0,05 dollarcent per kilowattuur. In vergelijking met investeringen in fossiele brandstoffen is het goedkoper en hebben de bedrijven meer zekerheid.

Recentelijk besloot het Amerikaanse Dow Chemical ook te gaan investeren in een windpark, Amazon, Google en Yahoo gingen het bedrijf al voor. Er werd vorig jaar 12.7 gigawatt extra aan capaciteit toegevoegd verdeeld over 23 staten.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken