Beste mobiele telefoon van dit moment

Als je de bete mobiele telefoon wilt kopen, kan het zo zijn dat je te maken krijgt met keuzestress. Immers zijn er tegenwoordig zoveel smartphones en zoveel merken op de markt, dat je de door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is de beste mobiele telefoon op dit moment? Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel.

Wil je de beste mobiele telefoon kopen? Vergelijk via Power.nl

Wil je graag de beste mobiele telefoon kopen? Dan is vergelijken hetgeen wat je moet doen. Je kunt alleen de beste mobiele telefoon kopen als je weet wat er allemaal op de markt verkrijgbaar is. Gelukkig kun je gemakkelijk vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Hierbij kun je gemakkelijk filteren op de zaken die jij belangrijk vindt. Weet je nog niet helemaal wat jij écht belangrijk vindt? Lees dan verder onder deze telecomvergelijker. Hier gaan we stap voor stap bespreken wat belangrijk is aan een telefoon én hoe je de beste mobiele telefoon kunt vinden.

De beste mobiele telefoon kopen: hier kun je op letten

Wil je graag de beste mobiele telefoon kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Zo kun je niet alleen kijken naar het merk, maar kan je ook kijken naar het opslaggeheugen, de camera en eventuele beschikbare accessoires. Eerder schreven we al dit artikel: welke smartphone accessoires zijn er? Dat kan ook een erg handig artikel bij de keuze van je smartphone. Hieronder gaan we alle aspecten bij langs.

Kies een besturingssysteem

Tijdens je speurtocht naar de beste mobiele telefoon, is het belangrijk om te kijken naar het besturingssysteem. Als je hier al een keuze uit kunt maken, wordt het aanbod aan smartphones al flink verminderd. In principe heb je keuze uit twee systemen: iOS van Apple en Android van Google. Er zijn ook een aantal andere besturingssystemen, maar deze zijn veel minder aantrekkelijk dan deze twee genoemde varianten.

Lees ook: smartphones met abonnement vergelijken

iOS van Apple

iOS is het besturingssysteem dat is ontwikkeld door Apple. Dit betreft een closedsourcesysteem, wat inhoudt dat dit besturingssysteem alleen beschikbaar is voor de iPhones van Apple. Daarmee heb je misschien minder keuze uit smartphones, maar wel krijgt je daar veel voor terug. De iPhones van Apple zijn namelijk de meest veilige smartphones op de markt. Hieronder volgen de voor- en nadelen van dit besturingssysteem.

beste mobiele telefoon iphone xs

Voordelen Apple iOS

 • Krachtige apparaten;
 • De meest veilige smartphones op de smartphonemarkt;
 • Werkt ontzettend krachtig samen met andere producten van Apple;
 • Er zijn talloze verschillende apps beschikbaar.

Nadelen Apple iOS

 • Minder keuze uit smartphones van wanneer u kiest voor Android;
 • De iPhones van Apple zijn doorgaans erg prijzig.

Android van Google

Android is ontwikkeld door Google. Dit is, in tegenstelling tot iOS, een opensourcesoftware. Dat betekent dat fabrikanten van smartphones hier openlijk gebruik van kunnen maken. Helaas verzamelt Google wel veel informatie via de smartphone. Bovendien worden software-updates niet altijd gegarandeerd, zoals dat wel het geval is bij iOS. Echter is de keuzevrijheid veel groter, maar dat kan natuurlijk ook weer zorgen voor de nodige keuzestress.android beste mobiele telefoon

Voordelen Google Android

 • Bijzonder veel keuze uit smartphones;
 • Verkrijgbaar in talloze prijsklassen;
 • Veel beschikbare apps;
 • Talloze personalisatiemogelijkheden.

Nadelen Google Android

 • Keuzestress vanwege de grote hoeveelheid smartphones;
 • Privacygevoelig;
 • Gevoelig voor malware;
 • Updates blijven soms uit.

Ben je er nog niet uit? Lees dan dit artikel: Android of iOS?

Andere beschikbare besturingssystemen

De markt wordt niet compleet gedomineerd door iOS Apple en Google Android. Er zijn natuurlijk ook nog wel andere besturingssystemen. Echter is de positie van deze fabrikanten flink minder. Eerder was Blackberry bijvoorbeeld nog bijzonder populair. Inmiddels is dit al niet meer voor de consumentenmarkt beschikbaar. Ook Windows is een besturingssysteem waar je uit kunt kiezen. Waarschijnlijk betreft dat echter niet de beste mobiele telefoon.

beste mobiele telefoon windows

Voordelen:

 • Uniekere systemen;
 • In de regel lichte besturingssystemen.

Nadelen

 • Minder beschikbare apps;
 • Minder mogelijkheden.

Welk budget heb je over voor de beste mobiele telefoon?

Als je de beste mobiele telefoon in jouw prijsklasse wilt kopen, is het belangrijk dat je met jezelf een budget afspreekt. Wat is het bedrag dat je maximaal wilt besteden aan je smartphone? Inmiddels is de duurste iPhone maar liefst 1659 euro. We kunnen best voorstellen dat je dat er niet voor over hebt. Gelukkig zijn er ook smartphones voor 100 euro. Mid-range smartphones beginnen vanaf ongeveer 300 euro. Bekijk hieronder de prijsranges per categorie:

 • Tot 100 euro: dit zijn bijzonder voordelige smartphones. Je hebt vaak maar weinig features en de smartphones zijn over het algemeen niet van bijzonder hoge kwaliteit.
 • 100 tot 250 euro: dit zijn low-end smartphones die prima werken voor bellen, sms’en internetten. De smartphones zijn minder geschikt voor fotografie.
 • 250 tot 400 euro: dit zijn mid-range smartphones, welke doorgaans beschikken over een redelijke camera, voldoende opslagruimte en verscheidene leuke features.
 • 400 tot 500 euro: de mid-range smartphone die net iets meer kan. Vaak is het aanvulling van bovenstaande met wat extra features.
 • 500 euro en meer: dit zijn de high end smartphones. De beste mobiele telefoon van Apple kost inmiddels 1659 euro, terwijl Samsung ook steeds duurdere smartphones op de markt brengt. Echter zijn er ook prima high-end smartphones van 800 euro.

Vind je een camera belangrijk?

Op de ietwat goedkopere smartphone kun je helaas niet genieten van een goede camera. De beste mobiele telefoon in die klasse heeft waarschijnlijk vooralsnog geen goede camera. Als je toch iets wilt wat echt goed is, zal je toch verder moeten kijken. Vooral high end smartphones beschikken doorgaans over goede camera’s. De meeste high end smartphones van nu hebben namelijk een dubbele lens. Onder andere de smartphones van Apple en Samsung zijn bijzonder goed als het gaat om camerakwaliteit. Je kunt in ieder geval letten op de volgende functies:

 • Een enkele of dubbele lens: controleer of de smartphone beschikt over een enkele of dubbele lens. De dubbele lens behoeft de voorkeur;
 • Optische beeldstabilisatie: daarmee wordt het beeld gecompenseerd bij trillingen;
 • Beeldhoek: hoe groter deze factor is, hoe beter de camera presteert;
 • Filmmogelijkheden: heeft u de mogelijkheid om te filmen in 4K;
 • Camera aan de voorzijde: vergeet niet alleen de camera aan de achterkant te controleren. Check ook de prestaties van de camera aan de voorzijde. Deze camera is in de regel altijd minder goed dan de camera aan de achterzijde.

Opslagruimte

Tijdens je speurtocht naar de beste mobiele telefoon, is het ook belangrijk om te letten op de hoeveelheid opslagruimte. Bij bepaalde smartphones kun je de hoeveelheid geheugen nadien namelijk niet uitbreiden. In het geval van de iPhone is dat altijd het geval: koop je een iPhone met 64GB opslaggeheugen? Dan kun je dat dus niet meer uitbreiden naar bijvoorbeeld 128GB. Je zult daarin dus een goede keuze moeten maken.

Bij Android smartphones heb je vaak de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Daarvoor kan je gebruikmaken van een micro-SD-kaartje.

Je kunt natuurlijk ook geheugen besparen. Zo kun je bijvoorbeeld cloud apps gebruiken, waarbij je je foto’s bewaart in een online omgeving. Op die manier bespaar je op je geheugen en hoef je minder te investeren in de beste mobiele telefoon.

Accessoires voor de beste mobiele telefoon?

Als je de beste mobiele telefoon koopt, kan het soms ook best wel handig zijn om een aantal extra accessoires te kopen. Standaard krijg je al bepaalde accessoires meegeleverd. Zo krijg je onder andere een oplader en vaak krijg je er ook gratis oordopjes bij. Er zijn echter meer mogelijkheden. Daarover schreven wij eerder al een artikel. Lees ook: welke smartphone accessoires zijn er?

Wat is de beste mobiele telefoon van dit moment?

Wil je graag de beste mobiele telefoon kopen? Dan kan dat nog weleens een lastige keuze zijn. Wij weten bijvoorbeeld niet of je een voorkeur hebt voor Android of iOS. Ook jouw voorkeur voor een bepaalde camera weten wij natuurlijk niet precies. Deze keuze is daarom erg persoonsgebonden. Gelukkig kun je gemakkelijk smartphones vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Op basis van jouw voorkeuren kun je dan zelf aangeven wat belangrijk is.

Je kunt precies aangeven wat jouw maximale budget is en hoeveel internetdata je nodig hebt. Op basis daarvan kun je gemakkelijk op zoek naar de beste mobiele telefoon.

Overhaast je keuze niet

Als je op zoek gaat naar de beste mobiele telefoon, is het ontzettend belangrijk dat je je keuze niet overhaast. De keuze is reuze en daarmee kun je rustig online vergelijken wat bij je past. Onze website sluit, in tegenstelling tot een winkel, nooit en daarom kan je zolang blijven surfen als je zelf maar wilt. Koop de beste mobiele telefoon die bij jou past en overhaast je keuze niet!

Heb je ook een telefoonverzekering nodig?

Soms kan het ook verstandig zijn om een telefoonverzekering af te sluiten voor de beste mobiele telefoon. High end smartphones zijn nou eenmaal bijzonder prijzig en het kan daardoor soms geen kwaad om een verzekering af te sluiten. Je kunt een telefoonverzekering vergelijken via deze pagina. Hier bespreken we ook wat een telefoonverzekering precies is, wat het eigen risico is, wat de voor- en nadelen zijn en waar je allemaal op moet letten. Een telefoonverzekering is natuurlijk nooit verplicht, maar kan wel handig zijn.

Losse smartphone vs. smartphone met abonnement

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een losse smartphone te kopen. Dit kun je dan eventueel combineren met een sim only abonnement. Het voordeel daarvan is, is dat je BKR-registratie vermijdt. Deze registratie kan ervoor zorgen dat het lastiger wordt om een andere lening af te sluiten. Indien je een hypotheek wilt afsluiten, kan het dus ook raadzaam zijn om de smartphone los te kopen.

Heb je nog vragen over de beste mobiele telefoon?

Wil je graag de beste mobiele telefoon kopen, maar heb je nog enkele vragen voor onze redactie? Contacteer ons gerust. Stuur een berichtje via het contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.