Tesla Powerwall volgend jaar verkocht door Eneco

tesla powerwall

Energieleverancier Eneco mag vanaf volgend jaar exclusief de Powerwall van Tesla gaan verkopen. De thuis accu zal €3675 gaan kosten in Nederland. Ook heeft Eneco aangegeven dat zij de Tesla gaan koppelen aan Toon hun slimme thermosstaat.

Toon word slim gekoppeld aan de Tesla Powerwall

Toon word straks zo ingesteld dat het de Powerwall kan verbinden met de elektrische apparatuur thuis en kan Toon verbinding maken met de zonnepanelen. Toon geeft dan aan op welke uren de zonne-energie te gebruiken is voor bijvoorbeeld de wasmachine. Voor eigenaren van zonnepanelen is het handig om te bekijken wanneer men zijn opslag van zonne-energie kan gebruiken. De Powerwall doet de rest want die slaat de geproduceerde stroom op.

Eneco klanten kunnen straks eigen zonne-energie opslaan

Voor Eneco is het ook een beetje een win win situatie, want Eneco klanten kunnen hun eigen stroom opslaan waar Eneco dat niet altijd kan wanneer het niet waait of de zon niet schijnt. Voor buurland België kan de Powerwall zowieso een aanvulling zijn want België heeft nogal eens te kampen met stroomuitval. België heeft ook een subsidieregeling omdat daar de stroomvoorziening niet stabiel is, de aanschaf word daardoor wel makkelijker.

App Eneco voor Tesla auto’s

Eneco is al bezig met de app voor eigenaren van Tesla auto’s zodat zij kunnen zien wanneer de stroom voor het opladen van de Tesla het goedkoopst is. In januari zullen de eerste Powerwalls op proef worden geleverd aan de huishoudens die klant zijn van Eneco. De Powerwall heeft een opslagcapaciteit van 7 kilowattuur en er zit 10 jaar garantie op.

Voor huishoudens die het geld overhebben kan de Tesla Powerwall een handige accu zijn voor de opslag, maar in de toekomst ook handig om zicht te hebben op het energieverbruik zodat men het verbruik af kan stellen op de capaciteit aan energie. Dit zorgt voor minder afhankelijkheid van de traditionele energieleverancier maar ook voor meer waakzaamheid.

Bron:AD

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken