Texas gaat voor 100% duurzame energie

windmillvs

Texas de staat die gedomineerd word door olie en fossiele brandstoffen gaat over op volledig duurzame energie. In de staat is de energiemarkt geliberaliseerd en er zijn ontzettend veel energiebedrijven die duurzame energie aanbieden.

In Houston de energiemarkt geliberaliseerd

Vooral in Houston zijn er ruim 70 projecten voor duurzame energie die op grote schaal aangeboden worden, voor de inwoners van Houston een eitje om te kiezen uit verschillende aanbieders. De prijzen voor duurzame energie uit hernieuwbare bronnen blijken zelfs goedkoper dan energie uit fossiele bronnen.

Transitie naar duurzame energie om geld te besparen

De staat kiest vreemd genoeg voor de transitie naar duurzame energie om economische redenen, niet eens zozeer voor het milieu. Vorige maand heeft Texas een deal afgerond met SunEdison een bedrijf in zonne-energie, met deze deal zal Texas vanaf 2017 volledig worden voorzien in windenergie en zonne-energie.

Olieparadijs ook zeer geschikt voor duurzame energie

Vorig jaar sloot Texas voor windenergie een 20 jarige overeenkomst met EDF, met dit project zal er in de omgeving van Amarillo een windenergie project worden gestart. In het westen van Texas is het olieparadijs, maar ook zeer geschikt voor zonne-energie en windenergie, omdat het er zonnig en winderig is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken