TexelEnergie

texel energie tarievenWilt u graag meer weten over de Nederlandse energieleverancier TexelEnergie? Dan kunt u zich inlezen op deze pagina. U vindt hier onder andere informatie over tarieven, contracten, duurzaamheidsscore en meer.

TexelEnergie informatie

Over TexelEnergie

TexelEnergie is dé leverancier van duurzame energie aan bedrijven en particulieren op Texel. Echter levert het bedrijf, zoals de naam wellicht niet doet vermoeden, ook in andere delen van Nederland. Als u woont in Groningen of Maastricht, kunt u ook energie afnemen via TexelEnergie.

Deze onderneming werkt anders dan de meeste energieleveranciers. Het bedrijf is namelijk een coöperatie. Dat wil zeggen dat het bedrijf leden heeft zonder winstoogmerk. De leden van de organisatie ondersteunen in het bedrijfsbelang. U kunt lid worden voor een eenmalig bedrag van 50 euro. In ruil daarvoor krijgt u een scherp energietarief en een aandeel in het bedrijf. Zo mag u onder andere de jaarlijkse ledenvergadering bijwonen en uw stem geven over de bedrijfsvoering.

U hoeft echter geen lid te worden van de coöperatie. U kunt namelijk ook gewoon klant worden van TexelEnergie. Voor particulieren wordt er gerekend met een variabel tarief (of een vast tarief op aanvraag). Zakelijke klanten kunnen een offerte op maat aanvragen.

Actuele tarieven

De tarieven van het bedrijf zijn variabel. Als lid van TexelEnergie betaalt u standaard 0,25 euro minder per kWh en per m3 gas ten opzichte van het standaard variabele tarief in uw woonplaats. Gezien de tarieven standaard variabel zijn, zullen deze tarieven eens per half jaar veranderen. De actuele tarieven kunt u nagaan op de officiële website van het bedrijf. Kortingen zijn al verwerkt in de tabel.

Naast het variabele tarief betaalt u ook nog het vastrechttarief. Dat bedraagt 36 euro inclusief btw op jaarbasis.

Wilt u toch liever een vast tarief? Dan kunt u deze apart aanvragen via het aanvraagformulier. U heeft keuze uit vaste tarieven met een contractperiode van een, twee of drie jaar. Deze tarieven zijn op aanvraag.

Helaas heeft TexelEnergie zich niet aangemeld voor onze energievergelijker. Dat betekent dat u deze energieleverancier niet gemakkelijk kunt vergelijken met andere energiemaatschappijen. Wilt u liever energieleveranciers vergelijken met behulp van onze rekentool? Dan kunt u hieronder de vergelijkingstool raadplegen:

Duurzaamheid

TexelEnergie is producent van duurzame energie. Daarmee levert het bedrijf niet alleen energie, maar produceert het bedrijf het ook zelf. Daarnaast investeert het bedrijf in verscheidene duurzame projecten. Op korte termijn wil TexelEnergie bovendien meer investeren in stroom en gas via zonne-energie en biovergisting.

Het dubbele tarief

Indien het stroomverbruik gedurende overdag en gedurende de nacht op dezelfde manier wordt verrekend, beschikt u waarschijnlijk over een enkele meter. Als u echter beschikt over een dubbele meter, heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een dubbeltarief. Het dubbeltarief kan onder bepaalde omstandigheden voordeliger zijn. Als u bijvoorbeeld veelal uw wasjes draait gedurende de weekenden en feestdagen, is dit tarief vaak voordeliger. Ook tijdens doordeweekse dagen na 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur geniet u van het daltarief. U kunt voor uzelf nagaan wanneer u het meeste energie verbruikt. In sommige gevallen kan het ook verstandig zijn om gewoon te kiezen voor het enkele tarief.

Houd er echter rekening mee dat het verschil tussen het enkel- en daltarief niet meer zo groot is als tien jaar geleden. Als u nu écht wilt besparen op uw energielasten, kunt u ook kiezen voor andere duurzame oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor elektronica met een hoog energielabel en zorg voor slimme apparatuur in huis. Ook het goed isoleren van uw woning draagt bij aan minder energieverbruik.

Slimme meter

Wellicht heeft u er al eentje in huis óf heeft u er al bericht over ontvangen: de slimme meter. Alle Nederlandse huishoudens krijgen de slimme meter in huis. Voor eind 2020 moeten alle huishoudens zijn voorzien van het moderne en digitale apparaatje. Als u nog geen bericht heeft ontvangen, maar u wilt wel op korte termijn een slimme meter in huis, kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. U kunt de slimme meter met voorrang laten plaatsen. Wel betaalt u daarvoor een eenmalig bedrag van 72,60. Wacht u totdat uw huishouden aan de beurt is? Dan is de plaatsing gratis.

De slimme meter kent meerdere voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet langer uw meterstanden door te geven. Zowel de netbeheerder als de energieleverancier kan de energiestanden namelijk op afstand uitlezen. Bovendien ontvangt u een (twee)maandelijks rapport met uw energieverbruik. Zo houdt u een scherper overzicht op uw energielasten.

Salderingsregeling bij TexelEnergie

Heeft u zonnepanelen op uw dak? Dat betekent dat u ook uw eigen energie opwekt. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want daarmee wordt energierekening aanzienlijk lager. De meeste huishoudens wekken niet genoeg energie om de energierekening terug te brengen naar nul. U kunt dan extra energie afnemen via een energiemaatschappij, zoals TexelEnergie. Wekt u echter meer op dan dat u verbruikt? Dan kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Dat wil zeggen dat u energie terug levert aan het elektriciteitsnet. Daarvoor ontvangt u een vergoeding per kWh voor van TexelEnergie.

Slimme thermostaat

Momenteel heeft deze energieleverancier geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen om zelf een universeel model aan te schaffen. Deze kunt u (laten) installeren in uw woning en zodoende kunt u ontzettend veel energie besparen.

Betaalmethoden

TexelEnergie biedt standaard twee betaalmethoden: per automatische incasso of per acceptgiro. Het bedrijf wil het liefste betalingen per automatische incasso innen. Als u kiest voor deze manier van betalen, betaalt u geen administratiekosten. Dat is wel het geval bij betaling per acceptgiro. Per factuur rekent het bedrijf maar liefst 4 euro administratiekosten. Op jaarbasis kunt u daarom gemakkelijk en snel 48 euro besparen, indien u kiest voor automatische incasso.

Meterstanden doorgeven bij TexelEnergie

Heeft u bericht ontvangen over het doorgeven van de meterstanden? Dan kunt u deze gemakkelijk doorgeven per mail. Men heeft uw opnamekenmerk + huisnummer nodig. De meterstanden doorgeven is daarmee een fluitje van een cent. Het opnamekenmerk ontvangt u wanneer u bericht krijgen van het bedrijf.

Uw contract bij TexelEnergie opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij TexelEnergie opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met het bedrijf. Wel is het belangrijk dat u kijkt naar uw huidige contract. Betreft het een vast of variabel contract? Vaste contracten kunt u niet opzeggen zonder overstapboete. Houd bovendien rekening met een maand opzegtermijn.

U kunt uw contract gemakkelijk opzeggen door contact op te nemen met de klantenservice. De contactgegevens vindt u terug onderaan deze pagina. Overigens hoeft u uw contract niet op te zeggen, indien u overstapt naar een andere energieleverancier. Uw nieuwe energieleverancier zal dit namelijk voor u doen.

Overstappen met overstapboete

TexelEnergie neemt geen boetes over die door voormalige leveranciers zijn opgelegd. Stap daarom pas over op het moment dat uw oude contract dit toelaat.

Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers die de overstapboete wel overnemen? Bekijk dan ons overzicht.

Hoe kan ik overstappen naar TexelEnergie?

Overstappen naar TexelEnergie is ontzettend eenvoudig. Hiervoor kunt u naar de website van het bedrijf navigeren. Helaas heeft het bedrijf zich niet aangemeld voor onze vergelijkingstool. Dat betekent dus ook dat u de tarieven niet kunt vergelijken met andere energieleveranciers. Vergelijkt u liever online, om zodoende te bekijken welke aanbieder voor u het goedkoopste is? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen.

Als u de energievergelijker raadpleegt, kunt u uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis daarvan kan de software direct berekenen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Eventueel kunt u ook nog filteren op andere randzaken, zoals duurzaamheid, contractperiode of type contract.

Afhankelijk van de door u ingevoerde gegevens staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. U kunt klikken op ‘aanvragen’ en vervolgens kunt u uw persoonlijke gegevens invoeren. Daarvan ontvangt u een bevestiging van de energiemaatschappij. Vanaf het moment dat u de bevestiging ontvangt, heeft u standaard nog een opzegtermijn van 14 kalenderdagen.

Overstapservice

Stapt u over naar TexelEnergie of een andere energieleverancier? Dan profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Dat biedt verschillende voordelen. Zo weet u namelijk zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten, omdat de nieuwe aanbieder uw contract simpelweg voor u opzegt. Op het moment dat de ene energieleverancier stopt met leveren, start de andere. Daardoor loopt u ook nooit tegen dubbele kosten aan.

Beide energieleveranciers willen nog graag uw meterstanden weten. Dat heeft te maken met de termijnbedragen (via uw nieuwe leverancier) en de eindafrekening (via uw oude leverancier).

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal TexelEnergie een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren. Een derde partij gaat na of u op korte termijn uw schulden kunt voldoen. Als u positief uit de test komt, omdat u in het verleden nooit betaalproblemen heeft gehad, hoeft u geen waarborgsom te betalen. Klanten die daarentegen negatief uit de test komen, dienen wel een waarborgsom te betalen. In de algemene voorwaarden is echter niet terug te vinden hoe hoog deze waarborgsom is. Daarvoor zult u contact op moeten nemen met TexelEnergie.

Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers zonder waarborgsom? Dat begrijpen wij: daarom hebben we een handig overzicht gemaakt.

Contactgegevens van TexelEnergie

Wilt u graag contact opnemen met TexelEnergie? Dan kunt u in eerste instantie ook naar de website van het bedrijf surfen. Er staat namelijk veel informatie op de website. Zo kunt u onder andere de veel gestelde vragen raadplegen. Staat uw vraag (of antwoord) daar toch niet bij? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met het bedrijf. Dat kan op meerdere manieren.

U kunt namelijk bellen, mailen of u kunt naar de klantenbalie gaan. Telefonisch is het bedrijf bereikbaar op het nummer 0222 314 939. Per mail kunt u hen bereiken op info@texelenergie.nl.

Gaat u daarentegen liever bij het bedrijf langs? Dan kunt u maandag tot en met donderdag naar de klantenbalie. Deze is geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Op vrijdag en gedurende het weekend is de klantenbalie gesloten.

De contactgegevens van TexelEnergie zijn als volgt:

TexelEnergie
Post- en bezoekadres:
Heemskerckstraat 46D, 1792 AC Oudeschild (Texel)
Telefoonnummer: 0222 314 939
E-mailadres: info@texelenergie.nl
Facebook: facebook.com/texelenergie
Twitter: twitter.com/texelenergie

De algemene voorwaarden kunt u terugvinden op de website van het bedrijf.

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag contact met ons opnemen? Heeft u bijvoorbeeld resterende vragen over deze energiemaatschappij of over het gebruik van onze website? Dan kunt u ten alle tijden een bericht sturen via het contactformulier. Op werkdagen zullen wij u een passende reactie sturen. Daarnaast kunt u hieronder ook reageren op deze pagina. Na goedkeuring is uw reactie openbaar en daarmee kunnen andere bezoekers ook uw reactie lezen. Stuur geen persoonlijke informatie in een openbare reactie.

Vergelijk TexelEnergie met andere energieleveranciers

Tot slot heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen. Vindt u dit een goede, middelmatige of slechte energiemaatschappij? Laat uw sterrenbeoordeling achter en deel uw stem met anderen.

Power.nl
Logo