Thuiswerken kost dat meer stroom?

Thuiswerken kost dat meer stroom? In de regel niet heel veel meer. Vaak zit men dan met de laptop achter de keukentafel of een bureau. En een laptop verbruikt nauwelijks meer stroom. Een grote pc verbruikt namelijk meer stroom. Toch geven energieleveranciers aan dat zij het energieverbruik niet zien toenemen.

Stijgt het gasverbruik bij thuiswerken?

Wat men nu tijdens de Corona crisis wel zou verwachten is een toename in gasverbruik. Maar ook dit is niet gebleken. Dat heeft ook te maken met het redelijk zonnige weer buiten. Ondanks het feit dat het wel winderig en koud is zorgt de zon binnen ervoor dat we de thermostaat lager zetten. Nu is het niet zo dat het extreem warm is buiten, maar deze winter lagen de temperaturen al hoger dan normaal gebruikelijk is.

Thuiswerken kost dat meer stroom?

De meeste huishoudens die thuis moeten werken gebruiken hiervoor hun laptop. En als we de laptop acht uren per dag zouden gebruiken zou dat per jaar op €50 tot €100 extra aan stroom kunnen kosten. Maar we gaan er niet vanuit dat we nu het hele jaar thuis moeten werken. Dus het extra stroomverbruik is vooralsnog te verwaarlozen. Wel is het zo dat wanneer we stilzitten achter de laptop dat we het sneller koud krijgen. Doe in dat geval dan maar een lekker vest aan. De vele stralen zonlicht op het raam verwarmen de woonkamer al voor u.

Neemt u een pauze? Zet uw laptop dan compleet uit

Wanneer u de laptop niet gebruikt kunt u deze gerust helemaal uitzetten. Dit scheelt weer stroom. En de laptop kan redelijk lang op de eigen accu dus u hoeft niet uw laptop steeds aan de oplader te zetten. S’avonds voordat u gaat slapen kunt u de laptop opladen. En s’morgens kan de stekker dus uit het stopcontact gehaald worden. Op die wijze wordt er dus niet meer stroom verbruikt dan normaal en hoeft thuiswerken niet meer stroom te kosten. Uiteraard dient u er ook op te letten dat de lader van de laptop niet in het stopcontact blijft zitten.

U kunt uw werkgever ook om een vergoeding vragen voor het stroomverbruik dat u meer kwijt zou zijn. Maar gelet op de restricties van de overheid zal het thuiswerken hopelijk maar een aantal maanden zijn. Thuiswerken vraagt wel om een beetje aanpassingsvermogen. Zo is het voor ouders soms een uitdaging wanneer de kinderen om hun heen zijn. En achter de keukentafel zitten achter de laptop zit minder comfortabel dan op kantoor. Plaats als het even kan een kussen achter uw rug. En zorg dat uw houding goed is. Regelmatig even opstaan en de benen strekken is ook fijn.

Werken met uw laptop met de ethernet kabel

Wat de internetverbinding betreft kunt u het beste een ethernet kabel in uw laptop plaatsen. Een WiFi verbinding kan door externe factoren minder stabiel zijn. Als uw partner bijvoorbeeld het signaal onderbreekt omdat hij Neflix kijkt op de telefoon. Of andere elektrische apparatuur dat wordt gebruikt. Dan kan dit van invloed zijn op uw verbinding. En wat de veiligheid betreft is een kabel de beste manier om van het internet gebruik te maken. Een WiFi connectie kan door kwaadwillenden onderschept worden. En dat wilt u voorkomen. Vooral als u met gevoelige bedrijfsinformatie werkt dagelijks.

Update de beveiligingsprogramma’s van uw computer regelmatig

Het is dus ook van belang dat uw laptop de nodige updates ondergaat. Zo blijft uw laptop goed beveiligd. De meeste thuiswerkers die nu thuis werken maken dan ook gelukkig gebruik van hun VPN verbinding. De standaard snelheid van internet thuis ligt wel lager dan op kantoor. Was u al van plan om over te stappen met internet en tv? Dan kunt u ook gaan voor een nieuw abonnement voor internet-tv en bellen.

Welke regelingen biedt de overheid?

Het Corona virus brengt veel onzekerheid en angst met zich mee. Vooral wat inkomsten betreft. Voor degenen die thuis kunnen werken is dat natuurlijk fijn. Er zijn ook velen die wel de deur uit moeten om naar hun werk te gaan. En er zijn er helaas velen die zonder werk komen te zitten. De overheid verstrekt ZZP’ers een tijdelijke overbruggingsregeling. En werkgevers kunnen een beroep doen op andere maatregelen. Op de website van de Kamer Van Koophandel worden de regelingen uitgebreid beschreven. Bekijk hun website voor meer informatie.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken