Tips tijdens thuis quarantaine

Nu een heel groot deel van Nederland verplicht thuis moet blijven blijkt dat toch wel lastig. Daarom geeft Power.nl een paar tips tijdens thuis quarantaine. Leuk is het natuurlijk niet verplicht binnen zitten. En het woord quarantaine geeft ook niet een behaaglijk gevoel. Maar nu we weten dat wij het Corona virus kunnen verspreiden of oplopen moeten we het beste er van maken. Doe het zelvers gaan aan de slag met de klusjes in de tuin. En knutselen heeft ook een nieuwe betekenis gekregen.

Tips tijdens thuis quarantaine

Velen werken thuis omdat hun werkgever dit zo geregeld heeft. Maar in de vrije uurtjes en in het weekend is jezelf en andere vermaken soms een opgave. Want wat kun je allemaal doen? De meesten maken nu vaker schoon. Deurklinken worden goed schoongemaakt en de algehele schoonmaak vind nu vaker plaats. En daar is dan ook niks mis mee. Het Corona virus kan voor sommigen dodelijk zijn waar wij misschien denken dat verveling dat doet. Leuk is anders maar er zijn genoeg creatieve activiteiten die je kunt ondernemen. Volg onze tips tijdens thuis quarantaine en blijf hierdoor bezig.

Heerlijk series en films kijken aan één stuk door?

Een aantal weken terug schreven we nog een artikel over welke streamingsdiensten de beste waren. Dit artikel kun je doornemen. Want series binge watchen is nu één van de dingen die we doen thuis. Netflix hebben de meesten wel op hun tv of tablet en zelfs telefoon. Maar niet iedereen heeft zin om de gehele dag tv te kijken laat staan om in bed te liggen. We zijn gewend om in beweging te zijn en dat is juist goed. Want verveling is iets waar de meesten allergisch voor zijn. Lezen is bijvoorbeeld ook een leuke bezigheid.

In deze tijd hoeft men de deur niet meer uit voor een goed boek. Want er zijn ebooks en die kan je zo downloaden op je telefoon of tablet.

Lekker lezen en wegdromen in een andere realiteit

En vaak hebben we ook wel ongelezen boeken in de kast liggen. Het is belangrijk dat je iets om handen hebt. Want niets is minder dan in een depressie te belanden. Velen voelen zich ook eenzaam en dat is begrijpelijk. Alleenstaanden of ouderen die nu geen bezoek meer krijgen. Pak de telefoon dan eens en ga beeldbellen via Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp of Facetime. Dan zie je elkaar en dat is toch leuker dan bellen via enkel audio. Zo betrek je elkaar bij de dagelijkse dingen en kun je face to face met elkaar praten. Het is in ieder geval een mooie bijkomstigheid dat er gebeld kan worden met beeld.

Verstuur online een kaartje en bestel meteen ook maar je maaltijd online

Je kunt jouw grootouders of ouders op leeftijd nu niet bezoeken, maar wij weten zeker dat zij een kaartje ook waarderen. Online kun je namelijk kaartjes bestellen en laten bezorgen. Zo hoef jij de deur niet uit, en je maakt ze blij met een persoonlijke kaart. Anno 2020 kun je zelfs gezonde maaltijden thuis laten bezorgen via HelloFresh en nog vele andere bedrijven. Dus we hoeven daarvoor de deur niet uit.

Online eten bestellen was al populair maar tijdens de quarantaine wordt er ook meer besteld

Schilderen geeft voldoening

Heb je schilder materiaal in huis? Pak dat dan weer op het werkt helend en rustgevend. Het hoeft geen Rembrand of Van Gogh te zijn. Ouders kunnen dit doen met de kinderen. Maar kinderen zijn al blij met vingerverf dus daar kom je ook een heel eind mee. Heb je het niet in huis? Bestel het dan online. Op die manier kun je de kinderen ook vermaken en blijven zij bezig.

Knutselen en hutten bouwen in huis

Met karton gekleurd of niet en lijm kom je natuurlijk ook een eind. Heb je nog oude grote kartonnen dozen staan? Dan kunnen de kinderen hun fantasie loslaten en er zelf iets mee bouwen. Vroeger vonden wij het zelfs leuk om een grote deken over de bank en de tafel te spannen. Het moest dan een hut voorstellen en wat een plezier hebben wij daarvan gehad. Laat het kind weer in je naar boven komen en gebruik ook jouw fantasie. De wereld wordt nu misschien wel omgeven door paniek en angst, maar wij hebben tenminste de gelegenheid om thuis in onze comfortabele omgeving te verblijven.

Je eigen groenten in de tuin of op het balkon

Nu er zoveel gehamsterd wordt kun je er ook eens aan denken om zaden te planten voor groenten. Koop eens zaadjes voor je eigen tomaten of paprika’s. Er is vast nog ruimte in de tuin of zelfs op je balkon hiervoor. Lekker wroeten met je handen in de aarde. En als de tuin toch een opknapbeurt nodig had, dan hoef jij je niet te vervelen. Let wel op dat als je de bouwmarkt wilt bezoeken dat je dit op een rustig tijdstip doet. Berichten in de media lieten onlangs nog zien dat men massaal naar de bouwmarkt gaat. Is het te druk bij de bouwmarkt? Houdt afstand of ga er op een later tijdstip heen.

Koekjes bakken yes!

Je kunt ook een cake of koekjes bakken met de kinderen. Of laat ze meehelpen om het avondeten te bereiden. Kinderen vinden dat vaak leuk omdat ze graag hun steentje bij willen dragen. Niets leuker dan je eigen pizza maken en dan zelf opeten. Op internet kun je meer dan voldoende recepten vinden.

Maak een dagelijks schema waar iedereen zich aan houden kan

Zorg ook voor regelmaat vooral als je kinderen thuis hebt. Dan weten ze waar ze aan toe zijn. Zij hebben immers ook huiswerk vanuit school te doen. Maak bijvoorbeeld een schema die ze kunnen volgen. Wat tegenwoordig ook vaak gedaan wordt is het maken van video’s die online worden gezet. Of maak een video voor de grootouders zodat zij ook mee kunnen genieten.

Online oefenen voor spelling en rekenen kan via Squla.nl en nog vele andere websites.

Blijf gezond door te bewegen en positief te denken

Tot slot is blijven bewegen ook belangrijk. Heb je een trap in huis? Loop dan wat vaker op en neer. En squatten daar is ook niet veel voor nodig. Een simpele yoga mat doet ook wonderen. Doe je oefeningen gewoon in de kamer, rek en strek. Het is van vitaal belang dat we inzien dat ook deze periode goed doorstaan wordt. Heb je een familielid of vriend die in de put zit? Fleur ze dan op met een telefoontje. Biedt een luisterend oor. Zorg dat je gezond blijft eten, een goede nachtrust pakt. En blijf voor de komende tijd zoveel mogelijk binnen. Ze zeggen niet voor niets: Power to the People!

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart