Toename van 58% in biobrandstoffen de komende jaren

Biogasconsumptie

Navigant Research is met een rapport gekomen waaruit blijkt dat de biobrandstofmarkt zal gaan toenemen met 58% in de komende 8 jaar. Het consumptie verbruik zal van 123 mrd liter naar 193 mrd liter oplopen tot aan 2022.

De focus word meer verlegd naar het gebruik van gedegen biobrandstoffen die schoner zijn en daarmee bijdragen aan een beter leefklimaat. Ethanol en biodiesel worden als goede vervangers gezien voor petroleumbrandstoffen die momenteel gebruikt worden voor het transport. Zo worden er ook testen gedaan met tweede en derde generatie biobrandstoffen. Getest word welke brandstof vermengd kan worden, maar vooralsnog worden er voorzichtige uitspraken gedaan omdat er nog een aantal drempels overwonnen moeten worden.

Het kabinet heeft vast laten leggen dat in 2020 minimaal 10% van het transport op biobrandstoffen moet rijden. Deze maatregel draagt ook bij aan het reduceren van de broeikasgassen en CO2. Het kabinet heeft een viertal alternatieven geboden zo mag een auto, vrachtwagen etc op de volgende brandstoffen rijden:

  • biodiesel
  • bio-ethanol
  • biogas
  • duurzame elektriciteit ( elektrisch rijden )
  • waterstof

Momenteel rijd ongeveer 5% in de transport op biobrandstoffen dit word geleidelijk aan opgekrikt naar 10% in de komende jaren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken