Topsector Energie

De Topsector Energie voert de prioriteiten uit volgens de energieagenda. Met een topteam vormen zij het bestuur van de Topsector Energie. Het team is samengesteld uit een boegbeeld in de sector, een wetenschappelijke vertegenwoordiger, een topambtenaar en een innovatie ondernemer . De Topsector Energie houdt zich dan ook bezig met verschillende innovatieve projecten die ons sturen naar een duurzaam en veilig energiesysteem.

Topsector Energie maakt zich hard voor een neutraal klimaat

Daarbij worden doelen uit het Energieakkoord nagestreefd om in 2050 een volledig neutraal bijna CO2 vrij klimaat te kunnen bewerkstelligen. De Energieagenda van de Europese lidstaten houdt vier energiefunctie’s en transitiepaden aan. Het Topconsortia voor Kennis en Innovatie is ook onderverdeeld in thema’s zoals: Energie en Industrie, Gas, Urban Energy, Wind op Zee en Biobased Economy.

Subsidie energie innovatie

Zo is de subsidie energie-innovatie een onderdeel van de Topsector Energie en geven zij per jaar zo’n 130 miljoen euro uit aan projecten en onderzoeken op het vlak van innovatieve energie. Als bedrijf kunt u een subsidie aanvragen en verschijnen er jaarlijks 2 tenders op het gebied van Duurzame Energie Innovatie (DEI-projecten). Benieuwd hoe zo’n aanvraag in werking wordt gesteld? Bekijk dan de website van het RVO voor meer informatie.

Veel kennis in de databank verkrijgbaar

De database van Topsector Energie bevat informatie over interessante projecten op het gebied van energie. U kunt hier ook zelf uw kennis delen en tevens leren van anderen. Wist u dat windenergie kon worden omgezet in duurzaam gas? TKI Gas heeft namelijk geïnvesteerd in het North Sea Energy programma. Dit is één van de vele projecten waar de Topsector Energie zich in bevindt.

Power.nl
Logo