Total ook van plan te bieden op Eneco

total van plan te bieden op EnecoTotal is ook van plan te bieden op Eneco. Het Franse oliebedrijf bekijkt de mogelijkheden die zij kunnen benutten met de overname van het energiebedrijf. Oliebedrijven zoals Shell en dus Total zien dus toekomst in de levering van energie en gas aan de consumentenmarkt. Dit heeft te maken met de steeds striktere regelgeving rondom fossiele brandstoffen. Zij verwachten namelijk dat de vraag naar diesel en benzine in te toekomst kan teruglopen.

Grote lobby vanuit de overheid voor elektrisch rijden

Er wordt fors geïnvesteerd en gelobbyd voor elektrisch rijden. Voor nu is elektrisch rijden nog tamelijk duur. Maar dit zou over een paar jaar wel eens heel anders kunnen zijn. De overheid wil graag dat elektrische auto’s de reguliere auto’s gaat vervangen op den duur. Particulieren zien nog niet heel veel nut in het elektrisch rijden. Daarentegen lease-rijders weer wel. Dit komt omdat de overheid de fiscale voordelen nu bij de zakelijke rijders legt.

Elektrische auto kan vraag naar benzine en diesel doen teruglopen

Fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel zullen op den duur dus een risico vormen voor oliebedrijven. En de waterstofauto komt ook voor in het plaatje. Daarom wordt er gekeken naar de rol die energiebedrijven spelen en kunnen spelen. Mogelijkheden zoals de productie van meer duurzame energie wat weer geleverd kan worden aan afnemers. Shell ziet een dergelijke overname al zitten. Zij willen hun bedrijfsstructuur aanpassen. Milieuorganisaties zijn tegen, zij willen niet dat een oliebedrijf een energiebedrijf gaat runnen.

Gecontroleerde veiling Eneco

Naast beide oliebedrijven zijn er nog meer gegadigden. De aandeelhouders van Eenco moeten zich buigen over het overnamebod. De veiling bij de verkoop van het energiebedrijf is gecontroleerd. De aandeelhouders kunnen een beslissing maken. Als het nodig is kan Minister Wiebes ook zijn veto uitbrengen. Maar voor nu ziet hij geen noodzaak zich in het overname proces te mengen. Een uiteindelijke koper zal toch een aantal procedures moeten doorlopen om echt eigenaar te kunnen worden.

Welk bedrijf Eneco in de toekomst ook mag overnemen voor klanten veranderd tot nu niets. Bent u klant van Eneco of wilt u klant worden? Maak dan eens een vergelijking van hun geboden tarieven. Wie weet wordt Eneco uw nieuwe energieleverancier. Daar komt u enkel achter als u alle energie aanbiedingen vergelijkt. Het enige wat u nodig of eigenlijk wij nodig hebben is uw verbruik en postcode. Wij laten u daarop zien wie de goedkoopste energieleverancier is van 2019.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo