Transportkosten dalen in 2015: Goedkopere energierekening

energievergelijker

De Autoriteit Consument & Markt ( ACM ) heeft de netbeheerders gesommeerd om de transportkosten te verlagen. Zij vinden dat de consument teveel betaald heeft en dat moet veranderen volgens de ACM.

Uit het onderzoek bleek dat de netwerkbeheerders kosten in rekening hebben gebracht die niet terecht waren. Het besluit moet het onterechte bedrag rechttrekken. De ACM vind verder ook dat de netbeheerders effectiever moeten gaan werken om te besparen op deze kosten.

Met de dalende rentes kunnen de netbeheerders meer investeren doordat de kosten zijn gedaald. Dit moet doorberekend worden aan de consument. De consument betaalt aan twee bedrijven de transportkosten, dat zijn de netbeheerders voor energie en de Gasunie voor het gas.

De ACM heeft het tarief voor de transportkosten nu aan banden gelegd, voorts is dat nu het tarief voor de regionale transportkosten. Over een aantal weken worden de tarieven voor de landelijke netwerkbeheerders vastgesteld. Dit betekent dat we volgend jaar minder gaan betalen voor onze energierekening.

Wilt u niet wachten en alvast gaan berekenen hoeveel u kunt besparen in 2015? Start dan met energie vergelijken 2015 en bekijk direct uw voordeel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken