Transporttarieven dalen met een kwart vanaf 1 juli 2017

De Autoriteit Consument en Markt schrijft vandaag op haar website dat consumenten en bedrijven minder gaan betalen voor de transporttarieven voor gas. Netbeheerder GTS is verplicht om vanaf 1 juli lagere transporttarieven in rekening te brengen. Eerder dit jaar schreef EnergieVergelijking.nl al dat GTS haar tarieven voor het transport van gas moest verlagen.

Verlaging transportkosten gas vastgelegd tot aan 2021

De ACM heeft hieromtrent regels vastgelegd waaraan zij moeten voldoen en dat is met name de hoogte van de transporttarieven. De eerste ronde van 2017 is dus al vastgelegd door de Autoriteit. De verlaging voor dit jaar ligt op 11% wat neerkomt op 207 miljoen euro wat er minder aan transportkosten word betaald. Tot aan 2021 is die verlaging vastgelegd.

Besparen op de energierekening

Dit betekent voor huishoudens dat zij gaan besparen op de energierekening. De Autoriteit zet zich in voor een betaalbare energiemarkt en ziet erop toe dat de netbeheerders geen hogere tarieven in rekening brengen dan normaal. Dit heeft te maken met het feit dat netbeheerders een sterke positie in de energiemarkt bezitten. Zij hebben namelijk niet te maken met concurrentie zoals energieleveranciers dat wel hebben.

U wilt toch ook besparen op uw energiekosten?

Met dit nieuwe voorstel kunnen netbeheerders nog steeds een rendement behalen op hun investeringen. De gasprijzen zijn dan wel verhoogd maar door de verlaging van de transportkosten zal de energierekening toch iets lager uitvallen. Door slim te vergelijken kunt u altijd nog flink besparen op uw energiekosten. Dankzij de ACM zal er veel veranderen op de energiemarkt. Want vanaf 2018 mag u dankzij een nieuw ontwerpbesluit ook meerdere energieleveranciers hebben op uw adres. Vooral handig wanneer u een elektrische auto bezit.

Volgend jaar meer dan één energieleverancier kiezen op zelfde adres

Het ontwerpbesluit biedt ook vrijheid om uw eigen opgewekte energie te kunnen leveren aan een andere energieleverancier. Dus u bent niet verplicht uw opgewekte energie aan uw huidige energieleverancier te leveren. Wij begrijpen dat niet iedereen in de positie is om zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar u mag wel groene energie kiezen van de goedkoopste energieleverancier. Op die manier maakt u toch gebruik van energie uit duurzame energiebronnen waardoor u het milieu een handje helpt.

Energie vergelijken vanaf 1 juli en weer besparen

De goedkoopste energie vinden is een populair karweitje omdat u daarmee kunt besparen op de energiekosten. Nog een paar weken en dan worden de prijzen voor onze energierekening weer aangepast. Pak uw huidige energiecontract erbij en start met direct met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken