TU Delft plaatst zonnepanelen op Universiteitsdaken

zonnecellen

Universiteit TU Delft heeft in het kader van duurzame energie besloten om op haar universiteitsdaken 4500 zonnepanelen te gaan plaatsen.

TU Delft wil de komende vijf jaar zoveel mogelijk verduurzamen

De doelstelling van de campus is om 25% aan duurzame energie op te wekken tegen 2020. Ook begint TU Delft met het besparen op haar energieverbruik, dit moet oplopen tot een 40% aan energiebesparing. In verdere plannen is ook opgenomen om een CO2 reductie van 50% te bewerkstelligen.

Zonnepanelen op 10.000 m2 oppervlakte

De 4500 zonnepanelen zullen een opwek capaciteit van 1,2 megawatt hebben TU Delft zal dit gebruiken voor een gedeelte van haar energievoorziening. Over een aantal maanden wil TU Delft zonnepanelen plaatsen op studentenflats, medewerkers word de mogelijkheid geboden om hierin te kunnen investeren.

Duizenden onderzoekers werken aan projecten

De universiteit maakt gebruik van de SDE+ Subsidie energie die voor duurzame doeleinden verstrekt word. TU Delft doet onderzoek naar duurzame energieprojecten en een gedeelte van de zonnepanelen word dan ook gebruikt voor onderzoek. Er is een speciale onderzoeksgroep die onderzoek doet naar zonnecellen en pv systemen en het bijkomende rendement hieruit.

TU Delft concentreert zich ook op demonstratieprojecten en experimenteert met duurzame energie om het op grote schaal te kunnen toepassen in de bebouwde omgeving.

Bron:GroeneCourant

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken