Uit welke smartphone accessoires kan ik kiezen

Uit welke smartphone accessoires kan ik kiezen?

Je smartphone is een apparaatje die je altijd bij je hebt. Je neemt het toestel mee naar je werk, misschien wel naar je school en de meeste Nederlanders slapen er zelfs mee. Voor onze hechte toestel kopen we vaak wel een smartphonecase, maar kun je nog meer kopen? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende smartphone accessoires die er zijn.

Tip: bekijk onze telefoon accessoires

Smartphonecases

Laten we maar beginnen met datgene dat iedereen wel kent: de smartphonecase. Een smartphonecase is gemaakt ter bescherming van je smartphone. Echter zijn er ook cases die nog meer bieden dan alleen bescherming. Je hebt keuze uit de volgende smartphonecases:

 • Backcover: De backcover zorgt voor bescherming van de achterkant van het toestel. Vaak steekt er aan de voorkant van het toestel nog wel een stukje uit, waardoor de voorkant ook prima beschermd wordt bij een kleine val.
 • Outdoor case: De outdoor case geeft net iets meer bescherming. Deze is vooral geschikt als je onder hevigere omstandigheden werkt, bijvoorbeeld in de bouw. Deze verpakt je smartphone helemaal en is dus echt geschikt voor ruige omstandigheden.
 • Bookcase: De bookcase is een hoesje die je open kunt klappen. Het beschermt zowel de voor- als achterkant.
 • Waterbestendige hoesjes: Heb je nog een smartphone die niet waterdicht is? Dan is een waterbestendig hoesje ook een prima optie.
 • Sleeves: Hier kun je je smartphone in- en uitschuiven. Je smartphone is dus helemaal ‘bloot’ als je deze eruit haalt.

Schermfolie

Wil je je smartphone graag nog meer beschermen tegen eventuele valschade? Dan kun je er ook voor kiezen om schermfolie toe te passen op je smartphone. Het glas van je smartphone is van zichzelf al bijzonder krasbestendig, maar het bijvoorbeeld wel handig zijn om de val op te vangen als je je smartphone laat vallen. De kans is dan kleiner dat je beeldscherm in stukken ligt. Dit noemt men de glazen screen protector.

Je kunt ook schermfolie kopen voor je privacy. Er bestaan namelijk ook zogeheten privacy screen protectors. In dat geval kun je alleen je scherm aflezen als je er recht voor zit. Iemand die naast je zit in de bus kan dan niet meelezen.

Tot slot kan je ook kiezen voor een matte screen protector. Met behulp van deze schermfolie kun je spiegelingen en schitteringen van zonlicht voorkomen.

Opladers

Je hebt natuurlijk niets aan je smartphone als deze leeg is. In dat geval ben je niet meer bereikbaar, kun je geen foto’s maken of kun je niet meer WhatsAppen met je beste vriendin. Daarom zijn er ook verschillende opladers beschikbaar. Je hebt keuze uit de volgende varianten:

 • Standaardoplader: De standaardoplader stop je simpelweg in het stopcontact. Vervolgens laadt je smartphone op. Android-smartphones hebben een universele oplader, terwijl Apple haar eigen opladers heeft.
 • Snellader: De snellader laadt je smartphone sneller op. Niet iedere smartphone ondersteunt dit.
 • Powerbank: De powerbank is een draagbare batterij die jee mee kunt nemen. Dat is vooral handig als je een hele dag onderweg bent en geen stopcontact kunt vinden.
 • Autolader: Met behulp van de autolader kun je je smartphone in de auto opladen. Je kunt een USB-aansluiting gebruiken op de sigarettenaansteker.
 • Bureaulader: Dit een dockingstation die overeind op je bureau staat. Inkomende berichten kun je direct lezen.
 • Draadloze oplader: Een draadloze oplader is een dockingstation waar je je smartphone op kunt lezen. Je smartphone laadt vervolgens op. Ook dit is echter niet geschikt voor iedere smartphone. Onder andere de iPhone XS en de iPhone XS Max ondersteunen deze techniek. Je smartphone laadt wel langzamer op dan met een fysieke kabel.

Autohouder

Hierboven lieten we al weten dat er een autolader is. Echter kun je ook nog kiezen voor een autohouder. In sommige gevallen kan dit ook gecombineerd worden. Met behulp van een autohouder kun je telefoontjes van je smartphone opnemen. Via de speakers van je auto kun je dan gemakkelijk communiceren met de beller. Houd rekening met het formaat van je smartphone als je een autohouder wilt kopen. Er bestaan enkele universele modellen, maar een maatmodel is vaak mooier. Je sluit de autohouder aan op de sigarettenaansteker.

Oordoppen of een koptelefoon

Wil je graag muziekluisteren op je smartphone? Dan kun je oordoppen of een koptelefoon kopen. Dat is ideaal voor in de trein of in de bus. Je kunt dan ongestoord je muziekluisteren, zonder dat iemand last van je heeft.

 • In ear oordopjes: Deze variant stop je volledig in je oren, waardoor je het geluid goed kunt horen en waardoor er geen geluid ‘ontsnapt’ zodat anderen je muziek niet horen.
 • Oordopjes met oorhaak: Deze worden extra bevestigd met een haakje, waardoor je deze minder snel verliest. Dat is vooral handig wanneer je aan het sporten bent.
 • Oordopjes met oorclip: Deze worden bevestigd met een clip. Ook deze zijn handig tijdens het sporten.
 • Oordopjes zonder draad: Deze variant werkt op Bluetooth, waardoor je niet langer kabels nodig hebt.
 • Koptelefoons met draad: Deze stop je met behulp van een draadje in je smartphone.
 • Koptelefoons zonder draad: Deze variant werkt op bluetooth en hebben geen draden en kabels.

Draagbare speakers

Wil je graag dat juist iedereen jouw muziek hoort? Dan kun je kiezen voor een draagbare speaker. Deze kun je verbinden via bluetooth, Wi-Fi of Apple AirPlay. Deze draadloze apparaatjes kunnen bijzonder luidruchtig zijn en dat is wel leuk als je op het strand zit met vrienden of thuis een feestje viert.

Aanraakpennen

Sommige smartphones ondersteunen aanraakpennen, waardoor je met behulp van een pennetje je smartphone kunt aanraken. Er zijn verschillende modellen. De ene pen is gevoeliger dan de andere pen.

Extra geheugen met een microSD-kaart

Heb je behoefte aan meer geheugen in je smartphone? Dan kun je de meeste Android-smartphones aanvullen met extra geheugen. Hierbij kun je gebruikmaken van een zogeheten microSD-kaartje. Dit is helaas niet mogelijk voor iPhones van Apple. Het geheugen van deze smartphones is niet uit te breiden.

Connector

Een connector is een apparaatje dat je smartphone met je televisie, USB-apparaat of monitor verbindt. Tegenwoordig kan dit echter vaak ook via Wi-Fi of Bluetooth.

Smartwatch

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een smartwatch. Zo kun je onder andere kiezen voor een Apple Watch. Met behulp van een smartwatch kun je ook bellen, navigeren door je smartphone of kun je wisselen tussen muzieknummers.

Nieuwe mobiele telefoon?

Wil je graag een nieuwe mobiele telefoon kopen? Dan kun je smartphones met abonnement vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Kies je er echter liever voor om slechts alleen een losse smartphone te kopen? Bekijk dan ons overzicht van smartphones. Eventueel kun je laatstgenoemde natuurlijk combineren met een sim only abonnement.

Dit waren volgens alle smartphone accessoires. Ontbreekt er volgens jou iets? Laat ons dan weten welke andere smartphone accessoires er zijn. We voegen dit natuurlijk graag toe aan onze lijst.

Een reactie plaatsen