Uneto VNI: Energiebesparing moet beloond worden

hr-ketel

Wanneer Nederland haar doelstellingen in het Energieakkoord wil bereiken dan moet energiebesparing voor huiseigenaren beloond worden. Hierbij word gedacht aan een fiscale vergoeding.

Uneto VNI brengt brief over naar Tweede kamer

De branche organisatie heeft dit in een brief gezet aan de Tweede Kamer. Wanneer je huiseigenaren een korting geeft op de inkomstenbelasting bijvoorbeeld: zo moedig je huiseigenaren aan om meer aan energiebesparing te doen in huis. Hoe zuiniger het energielabel hoe hoger de heffingskorting.

Voorzitster van Uneto VNI Titia Siertsema zegt: Dankzij deze maatregel brengen wij de CO2 uitstoot omlaag en komen de doelen van het energieakkoord binnen handbereik. We helpen de woningbezitters hun energierekening omlaag te brengen en wonen betaalbaar te houden.

Verlaagd belasting tarief vervalt in juli 2015

In juli zal het verlaagde btw tarief komen te vervallen voor renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Deze maatregel zorgde al voor meer investeringen in het besparen van energie in huis. Wanneer je een dergelijk fiscaal voorstel zou doen kan deze dezelfde uitkomst hebben als de vorige maatregel. Zo kan het verduurzamen doorgaan en de lage btw zorgt voor een extra impuls.

De Tweede Kamer zal de brief binnenkort inhoudelijk bestuderen en beslissingen nemen over het nieuwe belastingplan.

Start zelf ook met energiebesparing door te vergelijken

Als huiseigenaar kan men besparen op energie door isolatie aan te brengen of een zuinige HR ketel aan te schaffen. Maar het besparen op energie kan op vele andere manieren zoals het besparen op de energietarieven. Het vergelijken van energietarieven is een koud kunstje start daarom meteen met energie vergelijken en bekijk uw besparing op EnergieVergelijking.nl.

Bron:Cobouw

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken