Unilever heeft zijn doelstellingen met betrekking tot de verduurzaming van zijn bedrijf aangescherpt, zij willen in 2020 volledig CO2 neutraal zijn en meer duurzame energie produceren om dit vervolgens te gaan verkopen op de energiemarkt.
Doelstellingen aanpakken en uitbreiden
De keuze van Unilever past bij een goede aanpak van de economische groei van het bedrijf op een duurzame manier. Zij willen dan ook meer duurzame energie produceren dan dat ze nodig hebben en worden hiermee eigenlijk een duurzame energie producent.
De capaciteit aan energie is sinds 2008 verlaagd met 40% binnen Unilever. En hebben zij hun CO2 uitstoot weten te reduceren met bijna twee derde sinds 1995.
Investeringen in klimaatvriendelijke productie betaalt zich uit , de kosten zijn daardoor al met 400 miljoen gedaald.
Reclyclen van producten levert biogas op
Zo recyclen ze mayonaise die gemorst word bij de productie en die word omgezet in biobrandstof, het afvalproduct bij het productieproces van het Ben&Jerry ijs word omgezet naar biogas. Ook planten ze nieuwe bomen in de plaats van gekapte bomen. De deodoranten die gemaakt worden door Unilever gaan tegenwoordig langer mee met de helft minder aan gas wat gebruikt word voor de de deodoranten, op de verpakkingen is bespaard met 25% en hebben ze vloeibare wasmiddelen in bijvul verpakkingen. Het scheelt 70% minder aan plastic en het broeikaseffect word verminderd met 50 tot 85%.
Meerdere bedrijven moeten verduurzamen om klimaatveranderingen tegen te gaan
Unilever roept daarom ook op dat andere bedrijven meer moeten doen om hun bedrijf zoveel mogelijk te verduurzamen met behulp van de overheden. Unilever wil in 2030 alle energie uit duurzame energiebronnen gaan inkopen.
Bron:RTLnieuws