UnitedConsumers

unitedconsumers tarievenWilt u graag meer weten over de energieleverancier UnitedConsumers? Op deze pagina treft u een handig overzicht met tarieven, welkomstkortingen, duurzaamheidsscore, contactgegevens en meer. Als u wilt kunt u met behulp van onze vergelijkingstool direct overstappen naar deze energiemaatschappij.

UnitedConsumers Energy informatie

Over UnitedConsumers

UnitedConsumers is opgericht in 2000. Men wilde consumenten gezamenlijk laten besparen op vaste lasten. Verscheidene bedrijven hebben een collectief voor al hun medewerkers, maar als individu is dat vrijwel onmogelijk. Het bedrijf wil daarom een consumentencollectief vormen voor iedereen. UnitedConsumers verzorgt daarom ook niet alleen korting op energie, maar ook op de zorgverzekering, de autoverzekering, gsm-abonnementen en op brandstof. Omdat het bedrijf groot inkoopt, kunnen zij ook hoge kortingen bieden aan hun klanten. Het is een uniek concept.

Actuele tarieven van UnitedConsumers

Wilt u graag weten wat de actuele tarieven van deze energieleverancier zijn? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. De vergelijkingstool toont altijd de meest actuele tarieven op basis van uw woonadres en verbruik. De prijzen die u in onze energievergelijker aantreft, treft u ook op de website van de verschillende aanbieders: alleen ditmaal in een handig overzicht met alle energieleveranciers.

UnitedConsumers biedt zowel een vaste als variabele energietarieven. Zo kunt u kiezen uit een jaarcontract, een driejarig contract of een variabel energiecontract. Het is in de regel raadzaam om te kiezen voor een jaarcontract, zodat u na een jaar weer kunt overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij.

Hieronder kunt u direct de actuele tarieven van alle energiemaatschappijen bekijken:

Korting op nieuwe contracten

UnitedConsumers biedt met enige regelmaat hoge kortingen aan op nieuwe contracten. Zo kunt u bij een jaarcontract genieten van een korting tot wel 250 euro. Met behulp van de energievergelijker kunt u direct bekijken welke welkomstkortingen deze energieleverancier nu heeft. Vul bij voorkeur altijd uw woonadres en huisnummer in. Op basis daarvan kan de rekentool bekijken welke energieleveranciers leveren op uw woonadres. Vul tevens uw (geschatte) verbruik in, zodat de energietool de jaarlijkse kosten kan personaliseren.

Groene windstroom

Deze energieleverancier levert standaard 100 procent groene windstroom. Daarvoor betaalt u ook niets extra ten opzichte van grijze stroom. U kunt echter wel grijze stroom aanvragen, maar daarvoor dient u dan ook echt contact met hen op te nemen. Standaard ontvangt u namelijk windenergie, zonder extra kosten. Duurzaamheid staat daarmee voorop bij deze energieleverancier. Het stroometiket bestaat dan ook uit 100 procent windenergie. Het betreft echter wel allemaal buitenlandse wind. Dat wordt dus allemaal geïmporteerd uit Europese landen.

Normaal- en daltarief

Beschikt u over een elektriciteitsmeter met twee actieve telwerken én u heeft een overeenkomst voor een dubbeltarief? Dan schakelt het telwerk over op de afgesproken tijden. In Noord-Brabant en Limburg start het daltarief om 21.00 uur en eindigt het daltarief om 07.00 uur. In de overige provincies start het daltarief om 23.00 uur en eindigt het daltarief om 07.00 uur. Gedurende de weekenden en de feestdagen geniet u ook van het daltarief. Als u veelal gedurende de daluren energie verbruikt, is het interessant om te kiezen voor het dubbeltarief. Gedurende het normaaltarief betaalt u iets meer dan het standaard enkeltarief. Verbruikt u daarentegen juist overdag veelal energie? Dan kunt u beter kiezen voor een enkeltarief, zodat u altijd dezelfde prijs betaalt.

Slimme meter

Alle Nederlandse huishoudens moeten voor 2020 worden voorzien van een slimme meter. Uw netbeheerder plaatst deze moderne meter gratis voor u. De slimme meter is ontzettend handig, want dit apparaatje stuurt namelijk automatisch de meterstanden door naar uw energieleverancier. U hoeft uw meterstanden dus nooit meer door te geven aan uw energiemaatschappij. Tevens hoeft er geen meteropnemer langs te komen. Daarmee krijgt u ook een goed inzicht van uw verbruik, waardoor u ook weer gemakkelijker energie kunt besparen.

Het is afhankelijk van uw netbeheerder wanneer u wordt voorzien van een slimme meter. Wilt u graag gebruikmaken van een voorrangsregeling? Dan kunt u contact met de netbeheerder opnemen. Zij zullen dan apart bij u langs komen. Wel dient u dan te betalen voor de slimme meter. De kosten daarvan bedragen 72,60 euro.

Zonnepanelen

Indien u zonnepanelen heeft, zult u ook voor een gedeelte uw eigen stroom opwekken. De opgewekte stroom wordt dan verrekend met uw verbruik. Wekt u meer op dan dat u verbruikt? Dan kunt u profiteren van de salderingsregeling. Dat is de terugleververgoeding. De hoogte daarvan verschilt per periode.

Slimme thermostaat

UnitedConsumers heeft geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u een universele slimme thermostaat bestellen via onder andere Coolblue. Deze kunt u vervolgens (laten) aansluiten op uw slimme meter. Met behulp van een slimme thermostaat heeft u meer inzicht op uw verbruikskosten, waardoor u ook gemakkelijker kunt besparen. Daarnaast leert de slimme thermostaat uw leefwijze kennen. Als u van huis gaat, zet de slimme thermostaat de temperatuur in huis een stukje lager. Met behulp van de slimme klokthermostaat kunt u uitgaan van een besparing van drie procent op de verwarming. Het is een relatief goedkope manier van besparen.

Betaalmethoden

Maandelijks betaalt u een termijnbedrag aan UnitedConsumers. Het termijnbedrag wordt berekend op basis van een gemiddeld jaarverbruik. Afhankelijk van het type woning én uw gezinssituatie wordt er een bedrag bepaald. Bij de jaar- of eindafrekening wordt vervolgens gekeken of u te veel of te weinig heeft betaald. In sommige gevallen moet u dus bijbetalen. Als u het niet eens bent met de termijnbedragen, kunt u dat aangeven bij de energiemaatschappij. U kunt het tarief in principe altijd gemakkelijk omhoog laten zetten. Naar beneden zetten is vaak lastiger, maar als nieuwe klant is dat vaak geen probleem.

De energienota ontvangt u per mail. Daarnaast kunt u inloggen op Mijn UnitedConsumers om u nota’s in te zien. Het maandelijkse bedrag wordt middels automatische incasso van uw rekening afgetrokken. U kunt contact opnemen met de klantenservice indien u graag gebruik wilt maken van een andere betaalwijze.

Meterstanden doorgeven bij UnitedConsumers

Eenmaal per jaar vraagt UnitedConsumers naar uw meterstanden. Deze gegevens hebben zij nodig voor de jaar- of eindafrekening. Afhankelijk van de meterstand moet u geld bijbetalen of krijgt u geld terug. Ook nieuwe deelnemers wordt gevraagd om hun meterstanden door te geven. Indien u uw meterstanden moet doorgeven, ontvangt u daarvan een mail met een link. Als u de link volgt, kunt u uw meterstanden doorgeven via de website van UnitedConsumers.

Beschikt u thuis over een slimme meter? Dan hoeft u de energiestanden niet door te geven. Het bedrijf kan deze namelijk op afstand uitlezen.

Uw contract bij UnitedConsumers opzeggen?

Wilt u uw contract bij UnitedConsumers graag opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. De exacte contactgegevens van deze energieleverancier staan genoteerd onderaan deze tekst.

Let op: als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier, hoeft u uw contract niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dat namelijk voor u. Dat behoort tot de gratis overstapservice.

Overstappen met boete naar UnitedConsumers?

UnitedConsumers vergoedt een eventuele overstapboete, indien u kiest voor een meerjarig standaardcontract bij deze energieleverancier. U kunt daarom beter pas overstappen op het moment dat u beschikt over een contract met onbepaalde duur bij uw huidige energiemaatschappij.

Hoe kan ik overstappen?

In Nederland mag u gelukkig helemaal zelf bepalen wie uw gas en stroom levert. Het overstapproces is gelukkig ook nog eens erg gemakkelijk. Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u namelijk gemakkelijk energie vergelijken. Vul hier uw postcode en huisnummer in en vul eventueel uw verbruik in. Op basis van die gegevens kan de rekentool voor u aan de slag. Als u specifiek voor UnitedConsumers wilt kiezen, kunt u dat aangeven in de tool. Selecteer deze energieleverancier bij ‘aanbieders’.

Zodra u een goed contract heeft gevonden, kunt u klikken op ‘aanvragen’. U kunt vervolgens uw gegevens invoeren en de nieuwe energieleverancier stuurt u vervolgens een bevestiging. Vanaf dat punt heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Vervolgens stapt u over met behulp van de overstapservice.

Overstapservice

De overstapservice is ontzettend handig. Zo hoeft u bijvoorbeeld uw huidige contract niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Tevens hoeft u er nooit bang voor te zijn dat u zonder gas en stroom komt te zitten. De beide energiemaatschappijen overleggen met elkaar wanneer het nieuwe contract ingaat en wanneer het oude contract afloopt. Daarvan wordt u uiteraard op de hoogte gesteld.

Beide energieleveranciers zullen nog vragen naar de meterstanden. Uw oude energiemaatschappij gebruikt deze gegevens voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe maatschappij dit gebruikt voor de vaststelling van de termijnbedragen.

Waarborgsom voor risicoklanten

De levering van energie start na enkele weken nadat u zich heeft aangemeld. Indien er sprake is van een dreigende afsluiting bij uw vorige leverancier, zal UnitedConsumers een waarborgsom in rekening brengen. Dit noemt men ook wel de aanvullende voorwaarden. De exacte bedragen daarvan zijn onbekend. In de algemene voorwaarden spreekt men alleen over aanvullende voorwaarden, in de vorm van een waarborgsom. Daar worden geen bedragen bij vermeld.

Benieuwd naar de energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik UnitedConsumers bereiken?

U kunt UnitedConsumers gemakkelijk op meerdere manieren bereiken. Zo kunt u mailen met het bedrijf of kunt u telefonisch contact met hen opnemen. Het e-mailadres is info@unitedconsumers.com of energie@unitedconsumers.com. Op werkdagen kunt u een reactie verwachten binnen een dag. Als u direct antwoord wilt, kunt u ook bellen met het nummer 040 235 0560. U betaalt daarvoor het lokale tarief. Deze energieleverancier is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur. Als u belt, kunt u kiezen tussen de verschillende producten. Zo zijn er medewerkers die gespecialiseerd zijn in vragen over energie, tankpassen, zorgverzekering, autoverzekering en mobiele abonnementen. U zult daardoor ook eerst in een keuzemenu terechtkomen.

De bedrijfsgegevens van UnitedConsumers zijn als volgt:

UnitedConsumers
Adres:
Luchthavenweg 20, 56576 EB Eindhoven
Telefoonnummer: 040 235 0560 (lokaal tarief)
E-mailadres: info@unitedconsumers.com of energie@unitedconsumers.com
KvK-nummer:
05 05 71 48
Btw-nummer:
NL 804969693B01
Rekeningnummer:
NL71RABO0157910121

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over UnitedConsumers kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Nog vragen over UnitedConsumers?

Heeft u nog resterende vragen over UnitedConsumers? Of heeft u algemene vragen over het vergelijken op onze website? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook kunt u hieronder een reactie achterlaten. Deze reactie is openbaar: ook andere bezoekers kunnen uw reactie lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk UnitedConsumers met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

Power.nl
Logo