Energieleveranciers in Utrecht

energie vergelijken utrechtBent u woonachtig in de provincie Utrecht en wilt u graag energie vergelijken? U bent bij ons aan het juiste adres. Via onze website kunt u eenvoudig energie vergelijken in Utrecht. Hiervoor hebben wij wel enkele gegevens nodig in onze vergelijkingstabel. Voer bij voorkeur uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan wordt berekend wat uw jaarlijkse kosten. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan, zodat u niet meer hoeft te filteren op prijs.

Energieprijzen Utrecht

In Utrecht heeft u keuze uit meer dan 40 verschillende energieleveranciers. U bent vrij om hier zelf eentje uit te kiezen. Energieleveranciers kunnen zeer uiteenlopende energieprijzen hanteren en daarom is het raadzaam om een goede energievergelijking te maken. Via onze website kunt u eenvoudig energie vergelijken in Utrecht. Het is aan te raden om uw verbruiksgegevens en woonadres in te voeren. Op basis van deze gegevens berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste energiemaatschappij direct bovenaan.

Met behulp van de energievergelijker heeft u keuze uit verscheidene energiebedrijven. Zo kunt u kiezen uit de traditionele vier (Nuon, Essent, Eneco en Delta Energie), maar ook kunt u kiezen voor budgetmaatschappijen of groene energieleveranciers.

Energie aanbiedingen en welkomstacties in Utrecht

Wilt u graag energieleveranciers vergelijken in Utrecht? Dan heeft u keuze uit verschillende partijen, welke ook allemaal verschillende energie aanbiedingen bieden. Zo kunt u onder andere kiezen voor cashback energie, maar ook kunt u kiezen voor energie met welkomstcadeau. Sommige huishoudens kiezen zelfs voor energie vergelijken zonder korting. In dat geval kunt u bijvoorbeeld genieten van scherpe energietarieven per kWh. U kunt zelf berekenen wat bij u past via ons handige vergelijkingssysteem.

Energie vergelijken in Utrecht: wie is de netbeheerder?

Energie vergelijken in Utrecht loont, maar is eigenlijk uw netbeheerder? De netbeheerder in deze provincie is Stedin. De netbeheerder zorgt voor het onderhoud van het stroomnetwerk. Voor dit onderhoud betaalt u ook mee. De kosten daarvan draagt u af aan uw energieleverancier, welke zij vervolgens weer betalen aan uw netbeheerder. Dit noemt men vastrecht. Houd er rekening mee dat energieleveranciers de hoogte van vastrecht zelf kunnen bepalen. Ook daarom kan vergelijken dus een verstandig idee zijn.

Enkele of dubbele meter

In Utrecht kunt u beschikken of een meter met een enkel telwerk of een meter met een dubbel telwerk. In het geval van laatstgenoemde, kunt u bij uw energieleverancier twee energietarieven aanvragen: een daltarief en een normaaltarief. Het daltarief gaat in om 23.00 uur en eindigt om 07.00 uur. Dit betreft de doordeweekse dagen. Echter profiteert u ook van het daltarief gedurende de weekenden en op nationale feestdagen. Het verschil met het normale tarief is minimaal, maar het kan besparend werken. Gaat u energie vergelijken in Utrecht? Bereken dan wat voor u voordelig is.

Stadsverwarming

Bij stadsverwarming worden meerdere woningen aangesloten op een netwerk van buizen. Deze buizen zorgen ervoor dat de woningen verwarmd worden, waardoor de woningen ook geen cv-ketel meer nodig zijn. Het warme water wordt onder andere geleverd door restwarmte. In Utrecht zijn er meer dan 37.500 woningen aangesloten op stadsverwarming. Ook zijn er meer dan 1.000 gebouwen aangesloten op stadsverwarming. Hierbij kunt u onder andere denken aan kantoren, maar ook zwembaden en scholen. Ook de universiteit van de stad is voorzien van stadsverwarming. Dit net wordt steeds verder uitgebreid en grote delen van Utrecht worden daarmee voorzien van de techniek.

Indien uw woning ook over stadsverwarming beschikt, heeft u zelf niet de mogelijkheid om uw eigen warmteleverancier uit te kiezen. Echter kunt u wel zelf uw stroomleverancier uitkiezen. Daarvoor kunt u uiteraard stroomprijzen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. De goedkoopste stroomleverancier staat altijd bovenaan.

Leveringstarieven gas

Utrecht valt, net als grote delen van Zuid-Holland, in gasregio 3. De toeslag is circa twee keer zo hoog als in Friesland en Groningen. Echter is het nog wel twee keer zo goedkoop als de provincies Noord-Brabant en Limburg. De toeslag is daarmee erg redelijk, aangezien de provincie natuurlijk wel relatief ver van Groningen ligt.

Energie vergelijken in Utrecht en overstappen

Wilt u graag besparen op uw volgende energierekening? Dan kunt u energieleveranciers vergelijken in Utrecht. Zorg ervoor dat u uw postcode + huisnummer en verbruiksgegevens invoert. Op basis van deze data berekent het vergelijkingssysteem namelijk welk energiebedrijf het voordeligste is. Zoals wij hierboven al vermeld hebben, staat de goedkoopste energieleverancier in alle gevallen bovenaan. Iedere overstapper profiteert van de gratis overstapservice, zodat u uw oude contract niet hoeft op te zeggen.

Mogelijk moet u nog wel even uw meterstanden doorgeven. Indien dit nodig blijkt, ontvangt u hiervan een bericht van uw energieleverancier. Beschikt u thuis over een slimme meter? Dan hoeft u uw meterstanden waarschijnlijk niet door te geven. Dit wordt immers op afstand uitgelezen door uw energieleverancier en/of netbeheerder.

Power.nl
Logo