Uw huis beveiligen met een slimme rookmelder

Uw huis beveiligen met een slimme rookmelder. In principe denken we bij het beveiligen van onze woning aan een alarmsysteem. Dit systeem meldt wanneer er ongenode gasten om de woning heen zijn. Beveiligen betekent iets veilig maken tegen gevaar. Maar brand is uiteraard ook een gevaar voor de woning. En een rookmelder wordt binnenkort zelfs verplicht. Over twee jaar (2022) Dienen we op elke verdieping van de woning een rookmelder te plaatsen.

Uw huis beveiligen met een slimme rookmelder

Er zijn rookmelders maar ook koolmonoxide melders. Beide plaatsen is een goed idee. Want ook koolmonoxide vergiftiging is gevaarlijk en kan zelfs desastreuze gevolgen hebben. Een rookmelder is voorzien van een detectie alarm die vrijgekomen rookdeeltjes opmerkt. Wanneer de rookmelder rookontwikkeling opmerkt zal het een luid signaal afgeven. In dat geval wordt de bewoner gewaarschuwd. Wanneer wij in diepe slaap zijn dan ruiken we immers niks. En daarbij kan de rookmelder dus van levensbelang zijn. Uw huis beveiligen met een slimme rookmelder of een gewone rookmelder is dan ook aan te raden.

Een melding op de telefoon ontvangen wanneer er brand is of dreigt

Een slimme rookmelder kan u via uw telefoon een bericht sturen dat er rookontwikkeling is in de woning. Dit is vooral handig voor als u niet thuis bent. Immers als u buiten de woning bent dan hoort u het luide signaal van een rookmelder niet afgaan. Met het beveiligen van uw huis met een slimme rookmelder zult u ook precies weten waar de rookontwikkeling is. Bijvoorbeeld de Google Nest Protect kan zelfs snel brandend vuur of een klein smeulend vuurtje detecteren. Deze slimme rookmelder kan zowel bedraad als draadloos geplaatst worden.

Vele kwalitatieve slimme rookmelders te koop

Dit is puur een voorbeeld want er zijn vele andere slimme rookmelders te koop. Van belang is dat de rookmelder zijn werk goed doet. Zo kan de Google Nest Protect ook koolmonoxide detecteren. Dus u koopt hier een rookmelder en koolmonoxide melder ineen. Een simpele rookmelder kost men een paar tientjes. Deze is dan niet slim en met internet te verbinden. Het hangt ervan af waar uw voorkeur naar uit gaat. Een enkele slimme rookmelder van Google Nest Protect kost de consument €129. Deze kunt u dan bijvoorbeeld vlakbij de cv ketel ophangen.

Altijd bereikbaar voor meldingen op uw telefoon

Een rookmelder slim of niet werkt op batterijen. Wanneer de slimme rookmelder een laag batterij percentage heeft dan wordt u daar ook van op de hoogte gesteld. Ook wanneer er een sensor storing is krijgt u daar melding van. De Google Nest Protect kan ook verbonden worden met de overige Google Nest producten. Welk merk u ook kiest het voordeel van een slimme rookmelder is dat u op de hoogte wordt gebracht van gevaar wanneer u niet thuis bent. En dat is toch wel fijn.

Zet alles echt uit als u de woning verlaat of gaat slapen zo voorkomt u ook brandgevaar

Uiteraard is het ook aan te raden om stekkers te ontkoppelen van het net. Als u gaat slapen of als u de woning verlaat. Het scheelt namelijk ook op uw energieverbruik en verlaagt u automatisch uw kosten voor energie. Stekkers die blijven zitten zorgen ervoor dat het apparaat dus stroom blijft verbruiken. En daaruit kan kortsluiting ontstaan met al dan niet brand tot gevolg. De meeste slimme rookmelders detecteren ook wanneer de gemiddelde temperatuur in huis hoger dan normaal is. Want niet elke brand heeft veel rookontwikkeling. Daarom kunnen slimme rookmelders ook temperatuur meten. De slimme rookmelder kan ook met een bestaand alarmsysteem gekoppeld worden.

Een slimme rookmelder legt alles vast. Zo kunt u de rookmelders dus ook controleren. De geschiedenis die een rookmelder vastlegt kan ook behulpzaam zijn als u gegevens moet overdragen aan de verzekeringsmaatschappij bij brand. Of aan de de installateur. Doe goed vooronderzoek naar slimme rookmelders voordat u besluit eentje of meerdere aan te schaffen.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart