Geen vage rekening meer van energieleveranciers

logo acm energie

De ACM gaat een nieuw reglement voor energieleveranciers opstellen. In dit reglement komen duidelijke regels en afspraken voor de energieleverancier. De ACM wil een duidelijk overzicht van de energietarieven die de leveranciers bieden. 

Grijs gebied in overzicht energietarieven

Voor bestaande en nieuwe klanten heerst er nog steeds een grijs gebied waar het op de energierekening aankomt. De tarieven zijn nu veel te vaag  alsmede de opbouw van de factuur. Minister Henk Kamp had eerder al een brief ontvangen van Vereniging Eigen Huis die dit probleem al aangaf. Energieleveranciers houden zich niet aan de gestelde regels en de jaarafrekening stroom & gas was te onoverzichtelijk.

Door de onoverzichtelijkheid durft een klant in de regel niet over te stappen. En dat komt de energieleveranciers goed uit. Zij positioneren zich op een danige wijze zodat het voor de klant een reden word om bij de huidige energieleverancier te blijven.

Laat u niet overrompelen door vage energierekeningen en vergelijk

Toch loont het om tussen de sneaky regeltjes door te lezen. Wanneer u dit doet dan kunt u per maand toch ruim een paar tientjes besparen. Dit kan per jaar oplopen tot een paar honderd euro.

Wilt u ook de energieprijzen vergelijken? Vergelijk dan nu uw energie op EnergieVergelijking.nl. Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag met het uitpluizen van de energietarieven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken