Vanaf 2018 meer energieleveranciers op zelfde aansluiting mogelijk

De ACM heeft vandaag op haar website gemeld dat bedrijven en consumenten vanaf volgend jaar meer energieleveranciers op hun elektriciteitsaansluiting mogen hebben. Dit is vooral handig voor consumenten die in het bezit zijn van een elektrische auto en apart energie nodig hebben voor hun laadpaal. Ook kunnen consumenten en bedrijven hun geproduceerde energie leveren aan een andere energieleverancier dan hun eigen.

Nieuw ontwerpbesluit geldt vanaf 2018

De ACM heeft dit vastgelegd in hun ontwerpbesluit ” Meerdere leveranciers op een aansluiting”.  Zo blijft de marktwerking optimaal en consumenten hebben dan meer optie’s in de te kiezen energieleveranciers. Zij zijn dan niet verplicht om bij dezelfde energieleverancier ook de energie af te nemen voor hun laadpaal. Ook kunnen zij verdienen aan hun geproduceerde energie in geval van eigen zonnepanelen. Zij betalen de kosten voor energie en gas aan de huidige energieleverancier, en krijgen van een andere energieleverancier bijvoorbeeld weer een terugleververgoeding.

Meer voordeel voor consumenten en bedrijven

Zo kunnen zij energieleveranciers vergelijken op terugleververgoedingen en daaruit de hoogste prijs bedingen voor hun eigen energie. De voordelen van dit besluit dragen bij aan een gezonde competitie op de energiemarkt. De ACM is voor het verduurzamen van onze energievoorziening en daartoe behoort ook het elektrisch rijden. Verder is competitie ook goed in duurzame energie het houdt de prijzen in balans wanneer er meerdere aanbieders zijn. De Autoriteit ziet er op toe dat de ontwikkelingen in de energiemarkt eerlijk blijven waar nodig treden zij op tegen energieleveranciers en netbeheerders. De besluiten van de ACM worden genomen in het belang van de energiemarkt.

Meer dan 30 energieleveranciers vergelijken in Nederland

Nederland loopt voor wat betreft de liberalisering van de energiemarkt.  Buiten Europa is het niet gewoon dat er meerdere energieleveranciers zijn. Veel landen betalen hun energiekosten gewoon aan één energieleverancier of zelfs aan de staat. Deze landen kunnen dus niet zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. Wij Nederlanders kunnen gelukkig elk jaar weer kiezen voor de goedkoopste energie en gas en daarmee toch een paar honderd euro besparen op de energierekening.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken