Vanaf volgend jaar makkelijker besparen op energie

Minister Kamp en Plasterk hebben een convenant laten opstellen die getekend is door verschillende partijen. In dit convenant word gewerkt naar 100 PJ besparing. Het Rijk heeft hiervoor 160 miljoen euro aan subsidie vrijgemaakt. Huishoudens die al in het bezit zijn van een slimme meter krijgen vanaf volgend jaar elke maand inzicht in hun verbruik in energie en gas. 

Meer voorlichting over energie besparen in 2018

Zo zal er extra voorlichting komen zodat huishoudens aangespoord worden om duurzame energie te kunnen opwekken. Ook informatie over apps en displays zullen worden verstrekt die weer inzicht geven in het energieverbruik. Op deze manier kunnen de huishoudens zo’n 3% besparen op energie en gas wat weer resulteren kan in een lagere energierekening. De besparing zal op jaarbasis 45 euro bedragen.

Voorlichting moet leiden tot extra besparing in gezinnen

Vooral wanneer een gezin een beter overzicht heeft in wat ze werkelijk verbruiken zal dit leiden tot besparen. De energieleveranciers zullen hun klanten dan ook maandelijks een overzicht sturen waarin staat wat zij verbruikt hebben. Sommige energieleveranciers doen dit al, zij sturen maandelijks of tweemaandelijks een overzicht zodat de klant kan zien hoe hoog hun energie en gasverbruik is.

Overzicht in eigen verbruik

En met de slimme meter is het overzichtelijker voor een gezin om het energieverbruik te monitoren en aanpassingen te maken waar nodig is. Energieleveranciers zullen hun klanten ook beter gaan informeren over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot besparen. Deze informatie voorziening kan via een app of een in-home display komen.

ISDE regeling omvat 160 miljoen euro

Er zullen weer nieuwe subsidie’s worden verstrekt zoals subsidie voor een slimme thermostaat in combinatie met isolatiemaatregelen. Vanaf 2017 tot aan 2020 zal 160 miljoen vrijkomen in de ISDE regeling. Daaronder vallen ook nog steeds de subsidie’s voor: warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels.

Bespaar nog meer met het vergelijken van de energieprijzen

Ook het opnieuw vergelijken van de energie leidt tot een lagere energierekening. Energieleveranciers zijn dan ook vanaf 1 juli verplicht om een duidelijke energierekening te presenteren aan de klant. Een einde dus aan een onduidelijke energierekening wat alleen maar beter is en wel zo duidelijk naar de klant toe. Bespaar een paar honderd per jaar door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier en hou geld over voor leukere dingen dan het betalen van de energierekening.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken