Vandebron start online marktplaats voor zonne-energie

zonnecollectoren-dak

Vandebron de energieleverancier waar men direct duurzame energie vanaf de bron inkoopt is een marktplaats online gestart. Op dit platform kunnen particuliere zonnepaneel eigenaars hun overtollige zonne-energie verkopen voor een goede prijs.

Overtollige energie word samengebundeld

Via haar collectief in zonne-energie krijgen de particulieren 10,5 eurocent per kWh uur uitbetaald. De zogenoemde overproductie die overblijft van het opwekken van zonne-energie word nu samengevoegd en aangeboden op hun eigen marktplaats.

Online bieden op zonne-energie

Zo kunnen mensen die ook willen investeren in zonne-energie reageren op het aanbod van het Zonnecollectief. Alle consumenten zijn welkom om te bieden op het aanbod. Doordat alles samengevoegd word is er meer capaciteit beschikbaar, een gemiddeld huishouden die een overcapaciteit heeft kan net niet voldoende aanbieden. Door de samenvoeging weer wel.

Wanneer een huishouden meer teruglevert aan het net, krijgen ze in de regel maar weinig voor hun geproduceerde stroom. Dit initiatief moet ervoor zorgen dat men meer gaat produceren dan het eigenlijke verbruik.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo