Vandebron wint energieveiling Consumentenbond

 

De 16e energieveiling van de Consumentenbond heeft weer plaatsgevonden en energiebedrijf Vandebron kwam met de scherpste aanbieding uit de veiling. Zij wonnen met een drie jarig contract waarbij de besparing op €364 per jaar uitkomt.

Vandebron vorig jaar ook al winnaar van energieveiling

Vorig jaar won energiebedrijf Vandebron ook al de 10e energieveiling van de Consumentenbond samen met energiebedrijf Budget Energie. Alle leden van de Consumentenbond, maar ook niet leden kunnen zich  tot 11 januari 2016 aanmelden voor het Energiecollectief van de Consumentenbond.

Wat is een energieveiling?

Een energieveiling bedingt voor een grote groep mensen een zogenaamde collectieve korting. Bedrijven en verenigingen bundelen als het ware het energieverbruik van hun klanten en bieden dit bij verschillende energiebedrijven aan. Vervolgens kunnen energiebedrijven een speciaal aanbod bieden aan de leden. Dit noemen we een energieveiling. Het energiebedrijf dat het beste aanbod heeft gedaan wint de energieveiling. Tot slot kunnen de mensen die zich bij het collectief hebben ingeschreven gebruik maken van dat voordeligste aanbod.

Niet elke energieleverancier hoeft mee te doen

Wat de meeste mensen niet weten is dat niet alle energieleveranciers meedoen met een energiecollectief. De winnende energieleverancier hoeft namelijk niet altijd de goedkoopste energieleverancier zijn. De reden is dat de organisator van het collectief/veiling een vergoeding vraag per overstappende klant. Als door een energieveiling heel veel klanten overstappen kan dat voor een energiebedrijf een te hoge kostenpost zijn. Hierdoor is het mogelijk dat sommige goedkope energieleverancier te weinig marge over houden en daarom niet kunnen mee bieden in de strijd om het winnen van de energieveiling. Dit is het grootste nadeel van een energieveiling. Grote energiebedrijven met een hoger budget kunnen wel meedoen, maar goedkopere en vaak kleinere energiebedrijven worden door deze werking van het collectief uitgesloten van de deelname. Energie vergelijken en overstappen via de energie vergelijkingssite Power.nl is daarom nog altijd goedkoper!

Energieprijzen 2016 lager

De energieprijzen dalen weer per 1 januari 2016 dus u doet er goed aan om uw energieprijzen weer te gaan vergelijken vooral wanneer u in het bezit bent van een variabel tarief. Variabele stroomtarieven en gastarieven kunnen per half jaar veranderen en met de huidige stroomtarieven betekent dit voor u een besparing van €50 op uw energierekening 2016.

Vergelijk het complete aanbod met Power.nl

Om echt zeker te zijn van de laagste energietarieven kunt u het beste alle energiebedrijven vergelijken en op basis van uw persoonlijke gegevens krijgt u een overzicht van welke energiebedrijven u het goedkoopste aanbod doen. Een energieveiling zorgt voor een scherpere aanbieding maar ook dat aanbod kunt u vergelijken op een op energievergelijkingssite zoals Power.nl. Zo verzekert u zich ervan dat u echt alle energie aanbiedingen kunt vergelijken.

Stap ieder jaar over en bespaar honderden euro’s

De regel die u het beste kunt hanteren bij uw overstap is het aangaan van een 1 jarig contract en elk jaar opnieuw een energievergelijking te maken. Zo houdt u de eventuele prijswijzigingen bij en kunt u elk jaar weer voor het goedkoopste aanbod kiezen. Het vergelijken van energie is eenvoudig. Met onze energievergelijking ziet meteen waar uw maximale besparing op energie en gas ligt. Houd uw energieverbruik dan ook bij de hand bij het starten van een energievergelijking zo voorkomt u schattingen en een dikke eindafrekening aan het einde van het jaar. Weet u uw eigen energieverbruik niet, dan kunt u altijd nog de vooringestelde waardes gebruiken. Start met energie vergelijken en bereken uw voordeel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken