Variabel tarief lager maar is kiezen daarvoor verstandig?

Het variabele tarief is lager maar is kiezen daarvoor verstandig? Als u het energiecontract voor een jaartje vastlegt dan zou u het best kunnen overwegen. Maar over het algemeen wordt er toch sneller gekozen voor een jaarcontract met een vast tarief. De consument voelt zich daar toch iets veiliger bij.

Variabel tarief lager maar is kiezen daarvoor verstandig?

In vergelijking met een jaar geleden liggen de tarieven voor energie en gas toch wel lager. En daar profiteren velen dan ook van de laatste maanden. Ook wordt er flink geprofiteerd van de lage brandstofprijzen. Er is nu gewoon meer aanbod, en wanneer het aanbod de vraag te boven gaat worden zaken zoals energietarieven goedkoper. Het variabele tarief zal per 1 juli dus verlaagd worden. Maar is kiezen daarvoor verstandig?

De verwachting voor de energietarieven is dat ze vooralsnog laag blijven

Het gaat er eigenlijk om hoe groot is de kans dat er iets veranderd op het gebied van de energieprijzen. Dat valt natuurlijk niet exact te voorspellen. De verwachting is de energie en gastarieven nog wel laag blijven. De ene consument neemt het risico wel en gaat voor een variabel tarief. Als het toch maar een jaartje duurt dan nemen zij wel de stap. Het kan ook prima daar niet van. Als de tarieven onverhoopt wel stijgen ja dan stijgt uw voorschotbedrag ook mee.

Een buffer opbouwen in onzekere tijden

We weten niet wat de crisis op de financiële markt straks zal brengen. Dus proberen huishoudens toch een buffer op te bouwen. Sommigen vrezen voor hun baan omdat hun baan plots niet meer zoveel zekerheid biedt. Dat de toekomst financieel gezien nog een grote klap krijgt wordt steeds meer realiteit.

Overstappen en besparen ook een vorm van een buffer opbouwen

Het is dan ook geen overbodige luxe om uw vaste lasten eens goed onder de loep te leggen. Kunt u besparen op de energiekosten? Dan moet u daar vooral uw voordeel mee doen. We besparen nu ook geld op brandstof omdat we de auto vaker laten staan. We geven onbewust minder uit aan uit eten gaan of shoppen. Want dit Corona tijdperk zorgt ervoor dat we meer thuis doorbrengen dan buitenshuis.

Ons gasverbruik lager houdt het ook zo

Ons jaarlijkse verbruik is ten opzichte van de voorgaande jaren ook gedaald. Dit komt vooral door mild winter weer. Dit resulteerde in een lager gasverbruik en dat is een positief punt. Gas is immers duurder in verbruik dan stroom. Nu hangt het wel af van het persoonlijke verbruik, maar algemeen bekeken is het verbruik in aardgas afgenomen. Bekijk vooral wat is gunstig voor uw energiekosten?

Doe de check

Kunt u met het overstappen naar een ander energiebedrijf een paar honderd euro besparen? Check! Kunt u besparen met het verlagen van uw verbruik? Check! Want als u dat doet dan houdt u toch wel een flink bedrag over berekend op jaarbasis. Het variabel tarief is dus lager. Maar als u energie vergelijken gaat, vergelijk dan de variabele tarieven ook met de vaste tarieven. Dan ziet u direct of het kiezen daarvoor verstandig is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo