Variabele energietarieven in 2016 lager voor huishoudens

gasprijzen

De variabele energieprijzen worden op 1 januari 2016 verlaagd. Voor huishoudens met variabele energieprijzen betekent dit een besparing van circa €50 per jaar. Power.nl biedt u een actueel overzicht van de energieprijzen bij alle energieleveranciers. Vanaf 1 januari moeten alle energieleveranciers de energieprijzen 2016 bekend gemaakt hebben.

Blijf vergelijken voor de beste deal
Van alle Nederlandse huishoudens heeft meer dan 50% een variabel energiecontract. Veel mensen kunnen dus een besparing tegemoet zien. Heeft u ook een variabel tarief, dan loont het nog steeds om de prijzen van energie te blijven vergelijken, want er zijn meerdere energieleveranciers die de prijzen verlagen. Er zijn verschillende leveranciers die lagere tarieven bieden dan de variabele energietarieven van de traditionele energieleveranciers zoals Nuon, Essent en Eneco.

Gasprijzen 2016 dalen het meest
De prijzen voor energie zullen tussen de 3 en 6% goedkoper worden, en gas word 5% goedkoper. Op juli 2015 zagen de huishoudens in bezit van een variabel contract hun variabele tarieven ook al met €50 goedkoper worden. Daar komt aanstaande januari 2016 dus weer verandering in wat ten goede komt aan de consument.

Houders van variabel contract: Oriënteer meer en stap over
De ACM merkt op dat veel huishoudens die een variabel energietarief hebben veelal niet overstappen naar een andere energieleverancier. Juist deze groep mensen moet zich gaan oriënteren op de energiemarkt omdat voor hun daar weer een forse besparing te halen valt. Een gemiddelde besparing van het wisselen van een variabel energiecontract kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar.

Start met het vergelijken van variabele energietarieven
De gastarieven zijn sinds vijf jaar het goedkoopst en sinds dat tijdsbestek met ongeveer 33% goedkoper geworden. De energietarieven zijn daarentegen met 20% goedkoper geworden. Desondanks nog altijd een goede reden om eens een vergelijking te maken in de variabele tarieven die er momenteel verkrijgbaar zijn.

Besparen met energie vergelijken
U kunt ook besparen als u nu begint met energie vergelijken en overstapt naar de goedkoopste energieleverancier bij u in de regio. Power.nl laat u graag zien welke energieleverancier het voordeligste energiepakket heeft dat past bij uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken