Vaste lasten minimaliseren met overstappen

Meer dan een miljoen huishoudens stapt elk jaar over om de vaste lasten te minimaliseren. Vooral het verlagen van abonnementskosten en de voorschotnota horen daarbij. Er zijn ook veel aanbiedingen verkrijgbaar. Op het gebied van telefonie, internet, tv en energieleverancier. Begin 2000 was dit niet denkbaar we hadden een simpele mobiele telefoon en een abonnement was erg kostbaar. Internet begon toen pas echt op te komen, maar het kiezen van een energieleverancier nog niet. Vanaf 2004 konden we dan echt vrij overstappen naar een andere energieleverancier.

Veel veranderingen in de overstapmarkt met gunstige gevolgen

De afgelopen 17 jaar is er dan ook erg veel veranderd. En ten gunste van onze portemonnee. De vaste lasten betalen we elke maand van ons salaris of ander inkomen. We calculeren deze kosten alvast in en houden er rekening mee. Worden de energiekosten te hoog dan kunnen we bezuinigen. Bezuinigen op het verbruik dus om de hoge kosten te verlagen. Daar kunt u advies voor krijgen maar dat kost ook weer geld. Zelf in actie komen is het beste. Bekijk de gewoonten van u en uw gezin en bekijk waar het beter kan. Voer eens een controle uit thuis en loop de cv leidingen na. Als u deze isoleert bespaart u op gas. Plak radiatorfolie op de radiatoren. Deze twee tips kunnen u al €150 per jaar schelen op gas.

Welke besparingstips kent u allemaal?

De bekende tip van de thermostaat kent iedereen: één graad lager is €50 besparing in de pocket. Duurdere verbouwingstips zijn er ook zoals het isoleren van dak, ramen en muren. Maar niet iedereen heeft daar geld voor of men woont in een huurwoning. Een verouderde cv ketel kan ook veel gas verbruiken. Maar de aanschafkosten hiervoor zijn ook niet gering. Wel is het zo dat u een subsidie daarvoor kunt aanvragen. Check energiesubsidiewijzer.nl voor uw mogelijkheden.

Vaste lasten minimaliseren maar maximaal besparen

Als we uitgaan van energie besparen waarbij we weinig hoeven te investeren dan kunt u bovenstaande tips gebruiken. Of u leest het artikel Bespaartips nog eens na. De energielasten kunnen flink verlaagd worden als deze tips worden nageleefd. U verlaagt uw voorschotbedrag daarmee al met enkele tientjes. Minimaliseren kan ook door elk jaar over te stappen. Elk jaar een andere autoverzekering, zorgpremie, internet abonnement en telefonie. En een andere energieleverancier kiezen. Als u het goed doet bespaart u daarmee gauw €1000 per jaar.

Hoeveel bespaart u op alle vaste lasten?

Reken maar eens uit een lagere zorgpremie kan €200 per jaar schelen. Een goedkoper abonnement voor telefonie €200. Bijvoorbeeld omdat u overstapt naar een sim only abonnement. De autoverzekering kan verlaagd worden met €180 tot €200 per jaar. Een alles in 1 pakket voor thuis kan ook een tientje of twee goedkoper. En dan tot slot de energieleverancier,  daarmee kunt u ook gemiddeld €350 per jaar besparen. De bedragen zij indicatief omdat we niet weten hoeveel u betaalt voor uw totale vaste lasten. Maar een goede indicatie is het wel.

En hoeveel bespaart u met de goedkoopste energieleverancier?

Wij kunnen u niet van dienst zijn met het vergelijken van telefonie, internet en tv maar wel met energie vergelijken. Bekijk uw voordeel met een energievergelijking en bereken hoeveel lager uw voorschotbedrag wordt. Overstappen via ons kan u zelfs tot €700 opleveren. Daar komt u alleen achter als u start met vergelijken. Vindt direct de goedkoopste energieleverancier en bespaar in ieder geval op uw energiekosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo