VasteLastenbond

vastelastenbond tarievenWilt u graag meer weten over de Vastelastenbond? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen. De consumentenvereniging is opgericht om kortingen te kunnen realiseren bij verschillende bedrijven, waaronder energieleveranciers. Wilt u graag overstappen naar een deal van de Vastelastenbond? Gebruik dan onze vergelijkingstool.

Vastelastenbond informatie

Over de Vastelastenbond

De Vastelastenbond is een consumentenvereniging en bestaat sinds 2004. Met ruim 100.000 leden wil de vereniging kortingen verkrijgen via verschillende dienstverleners. Dat geldt niet alleen voor energie, maar ook voor de zorgverzekering, internet, televisie en telefonie. Op jaarbasis kunt u zodoende geld besparen, omdat u min of meer als collectief energie aanvraagt. U kunt volledig gratis lid worden van deze bond.

Als lid van de Vastelastenbond profiteert u van meerdere voordelen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld een gratis jaarlijks adviesgesprek voor uw vaste lasten. Op basis daarvan kan de bond bekijken waar u nog meer kunt besparen. Ook ontvangt u gratis bespaartips en ontvangt u de gratis WOZ-waardecheck. Daarnaast kan de bond u bijstaan bij vragen en klachten. De bond biedt tot slot ook nog juridische hulp.

Wat doet de Vastelastenbond?

De Vastenlastenbond selecteert de beste aanbiedingen. Zij proberen deze deals vervolgens zo scherp mogelijk te maken voor hun leden. Zodoende kunt u maximaal per maand besparen.

De Vastelastenbond biedt zo ook energiecontracten aan via verscheidene energieleveranciers. Als u besparen belangrijker vindt dan vastigheid, is een energiepakket via de Vastelastenbond zeker een aanrader.

Welke energiecontracten zijn er?

Er zijn verschillende energiecontracten beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor service bij een energiecontract. Alhoewel dat klinkt als de normaalste zaak van de wereld, zijn er toch verscheidene energieaanbieders die de vaste leveringstarieven op den duur omzetten tot een variabel tarief. De Vastelastenbond wil dat voorkomen, door continu scherpe prijzen aan te blijven bieden voor hun leden. De bond vindt dat bestaande klanten altijd evenveel korting moeten blijven behouden als nieuwe klanten. Vrijwel alle energieleveranciers bieden het eerste jaar een welkomstkorting. De jaren daarna betaalt u het normale tarief. Ook kan het leveringstarief plotseling stijgen, waardoor u plotseling veel meer betaalt. De Vastelastenbond wil dat tegengaan voor hun eigen leden.

Houd er echter wel rekening mee dat variabele leveringstarieven altijd kunnen wijzigen. Dat geldt ook voor leden van de Vastelastenbond. Een vast tarief is daardoor ook aantrekkelijk.

Samenwerkingen

De Vastelastenbond werkt met diverse energiemaatschappijen samen. Zo werkt het bedrijf onder andere samen met energiedirect.nl, Budget Energie of Greenchoice. Dit zijn groene energieleveranciers die energiepakketten aanbieden tegen scherpe tarieven. De bond wil het voor haar leden echter nóg goedkoper maken.

Meterstanden doorgeven bij VasteLastenbond

De aangesloten energieleverancier kan op verschillende momenten vragen om uw meterstanden. Dat gebeurt doorgaans aan het begin van een nieuw energiecontract, bij een verhuizing of na een jaar energieverbruik. In laatstgenoemde geval worden de gegevens gebruikt voor de jaarafrekening. Aan de hand daarvan weet u of u moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. U ontvangt een mail van deze energieleverancier, indien u uw meterstanden moet doorgeven.

Heeft u een slimme meter in de meterkast? Dan krijgt u geen bericht van de energieleverancier. Dat wordt namelijk op afstand uitgelezen door de energiemaatschappij. Is dit niet het geval? Dan heeft u waarschijnlijk geen toestemming gegeven aan de energiemaatschappij. Ook kan het zijn dat er een storing zit in de slimme meter. In het laatste geval kunt u contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen het probleem lokaliseren en tevens oplossen.

Energie vergelijken

Bent u benieuwd naar de actuele energietarieven via de Vastelastenbond? Bekijk dan direct onze energievergelijker. In een handig overzicht treft u alle tarieven van de verschillende energieleveranciers. Bent u al lid van de Vastelastenbond? Filter deze organisatie dan bij ‘aanbieders’. Op basis van uw filter worden er alleen contracten getoond via deze bond. De energie wordt uiteindelijk geleverd door een energieleverancier. Immers heeft de bond geen eigen energieproductie.

Contact opnemen met de Vastelastenbond

U kunt de adviseurs van de Vastelastenbond gemakkelijk bereiken. Als u naar hun website navigeert, kunt u klikken op de knop ‘contact’ bovenaan de website. U kunt vervolgens op meerdere manieren contact opnemen met de bond.

Zo kunt u onder andere bellen met deze organisatie. Het telefoonnummer van de bond is 040 – 7200 200 (lokaal tarief). De openingstijden van de klantenservice zijn als volgt:

Maandag: 09.00 – 17.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: 09.00 – 17.00 uur
Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: niet bereikbaar

Indien u specifieke vragen heeft over een bepaalde energieleverancier waar de bond mee samenwerkt, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met energiedirect.nl, Budget Energie of Greenchoice.

Hulp nodig of wilt u reageren?

Heeft u nog resterende vragen over de Vastelastenbond? Of heeft u algemene vragen over de vergelijkingstool op onze website? Dan kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook heeft u de mogelijkheid om hieronder een reactie achter te laten. Deze reactie is openbaar, waardoor ook andere bezoekers uw kunnen reactie lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk Vastelastenbond.nl met andere energieleveranciers

Hieronder kunt u de bond nog beoordelen. Laat óók uw stem achter!

Power.nl
Logo