Vattenfall (moederbedrijf van Nuon) neemt Delta Energie over

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, neemt Delta Energie over. Delta Energie komt van oorsprong uit de zuidelijke provincie Zeeland en komt daarmee in handen van het grote Zweedse concern. Delta blijft echter wel onafhankelijk van Nuon opereren en het is onbekend welk bedrag Vattenfall neerlegt voor het Zeeuwse bedrijf.

Kosten

Een woordvoerder van Vattenfall liet weten aan RTL Z dat zij geen uitspraken doen over de overnameprijs. Wel liet de woordvoerder weten dat dit een mooie kans was die men niet kon laten lopen. Met de aankoop verstevigt Vattenfall haar positie op de Nederlandse energiemarkt.

Delta Energie blijft onafhankelijk opereren

Delta Energie blijft onafhankelijk opereren van Nuon. Voor de huidige 170.000 klanten van het bedrijf verandert er dus niets en de naam zal in de aankomende jaren ook nog niet wijzigen. Naar verluidt zullen deze klanten echter wel langzamerhand worden opgeslokt door Nuon.

Op het gebied van klantenservice blijft Delta Energie voorlopig nog samenwerken met voormalig zusterbedrijf Delta Fiber. Dit bedrijf wordt niet overgenomen voor het Zweedse concern.

Telecomdiensten

Delta leverde eerder ook telecomdiensten, maar dit werd al eerder gesplitst van het huidige bedrijf. Deze tak werd ook overgenomen door een Zweedse investeerder. De geldschieter, EQT Infrastructure, heeft ook andere kabelaanbieders in handen.

Goedkeuring

De overname door Vattenfall moet echter nog wel goedgekeurd worden. Zo zal de ondernemingsraad van Delta Energie zich hier nog over moeten buigen. Ook de nationale toezichthouder, de ACM (Autoriteit Consument & Markt), moet zijn goedkeuring nog geven. Daarmee blijft het nog even spannend.

Overstappen van energieleverancier?

Een overname door Vattenfall hoeft niet gepaard te gaan met problemen, maar als klant van Delta Energie kunt u natuurlijk wel kijken naar andere mogelijkheden. Overigens kan dat ook voor andere huishoudens, die geen klant zijn bij deze energieleverancier. Energie vergelijken en overstappen van energieleverancier is namelijk altijd een goed idee als u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. U kunt hier namelijk veel geld mee besparen.

Bekijk direct onze energie aanbiedingen en profiteer van de goedkoopste energietarieven. U kunt erg eenvoudig op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Met slechts een aantal klikken op de knop stapt u namelijk al over.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo