Vattenfall opent offshore windpark op Duitse noordzee

 windkracht

Het Zweedse Vattenfall heeft een nieuwe offshore windpark geopend in het Duitse gedeelte van de Noordzee. Het windpark heeft een capaciteit van 288 megawatt.

Het windpark DanTysk geheten ligt vlakbij Sylt Eiland en is voorzien van 80 windturbines van Siemens met elk 3,6 MW. Het windpark heeft in totaal 1 biljoen euro gekost en Vattenfall is voor 51% aandeelhouder. Het andere gedeelte is van SWM Stadtwerke Muenchen.

DanTysk is verbonden met het vaste land via Sylwin 1 een ander windpark die nog eens 864 megawatt aan energie produceert. Sylwin 1 werd gebouwd door Siemens voor Tennet. DanTysk zal met zijn productie capaciteit meer dan 400.000 huishoudens in hun energiebehoefte kunnen voorzien.

Met het nieuwe windpark erbij zal Duitsland tegen het eind van 2015 meer dan 3000 megawatt van offshore windenergie parken genereren. Vattenfall en SWM werken ook samen aan Sandbank een offshore windpark met een capaciteit van 288 megwatt.

Duitsland heeft als doelstelling 45% aan groene stroom te produceren in 2030 en het broeikasgas effect met 80% verlaagd te hebben tegen 2050.

Bron: Renewables

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken