Vattenfall sluit kerncentrales eerder dan gepland

kerncentralenuon

Energieleverancier Vattenfall moederbedrijf van Nuon heeft besloten de kerncentrales Ringhals 1&2 eerder dan verwacht te gaan sluiten. De beslissing valt omdat de dalende inkomsten en hogere kosten om een nieuwe koers vragen.

Unanimiteit nodig tussen Vattenfall en EON

In plaats van 2025 de centrales te sluiten worden ze nu tussen 2018 en 2020 al gesloten. Het raad van bestuur moet hierover beslissen en wanneer er unaniem door Vattenfall en EON een goedkeuring word gegeven is de sluiting een feit.

Steeds lagere prijzen zorgt ook voor banenverlies

Dankzij de slechte conditie’s op de energiemarkt met steeds lagere energieprijzen die ook de komende jaren zal doorzetten, heeft Vattenfall besloten haar bedrijfsstructuur ook om te gooien. Zo zullen er ruim 1000 banen komen te vervallen dit is ook het gevolg van de malaise op de energiemarkt.

Andere kerncentrales blijven open

Door het sluiten van de kerncentrales schrapt Vattenfall haar overcapaciteit aan elektriciteit en gas. Vattenfall zag haar winst met 40% dalen. De andere kerncentrales Ringhals 3 en 4, en de Forsmark zullen nog minstens tot aan 2040 operatief blijven.

Bron:Telegraaf

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken